bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výprodej Sharks: Odchod Dillona, kam mohou zamířit Marleau a Thornton?

5. února 2020, 17:02

Jiří Sameš

Do konce základní části sice zbývají stále (dlouhé) dva měsíce, avšak šance San Jose Sharks na postup do play-off jsou opravdu dosti mizivé. Navíc se blíží uzávěrka přestupů a kalifornský tým zde chystá výprodej.

Podle reportéra Kevina Kurze z uznávaného webu The Athletic je jistotou odchod obránce Brendena Dillona, následovat jej budou zřejmě také brankář Aaron Dell a útočník Melker Karlsson.

Všichni tři muži se mohou stát po skončení sezony 2019-2020 (1. července) neomezeně volnými hráči.

Například Brenden Dillon je spojován s Boston Bruins, Carolina Hurricanes či Winnipeg Jets. Všechny jmenované týmy by rády posílily defenzivu.

Sharks potom mohou obdržet za uvedeného hokejistu volbu ve druhém kole draftu, a možná i nějakého mladíka (prospekta).

Dillon, devětadvacetiletý Kanaďan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 54 zápasů, přičemž v nich vstřelil jeden gól a zapsal celkem 13 kanadských bodů. V tabulce pravdy má "pouze" dva záporné body, zdobí jej hlavně hra do těla.

Útočníci Patrick Marleau a Joe Thornton mají před sebou možná poslední příležitost zaútočit na jejich první Stanley Cup. Stěhování jim zachová naději.

Oba hokejisté se mohou stát po skončení letošního období taktéž neomezeně volnými hráči. Co se Joe Thorntona týče, má ve smlouvě mimo jiné plnou doložku o nevyměnitelnosti. 

Kurz tipuje výměnu Patricka Marleaua ke Colorado Avalanche, Dallas Stars, Vancouver Canucks nebo Washington Capitals. Thorntona následně k Bruins, Tampa Bay Lightning, Toronto Maple Leafs či Vegas Golden Knights.

Hokejisté San Jose jsou nyní v tabulce Západní konference na třináctém místě (bilance 23-27-4). Jejich ztráta na druhou divokou kartu, kterou aktuálně drží Calgary Flames, činí deset bodů.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.