bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vysedávání na tribuně nebo tři operace. S hokejem ale skončit nechci, hlásí Seabrook

14. listopadu 2020, 14:15

Ondřej Mach

Má za sebou hodně těžký rok. Brent Seabrook před lety patřil k nepostradatelným oporám Chicago Blackhawks a s organizací třikrát oslavil zisk Stanley Cupu. Jenže v uplynulé sezoně dokonce skončil na tribuně a později se trápil s vleklými zdravotními problémy.

Chicago nezažívá lehké časy. Dlouholetá dynastie je podle všeho u konce, v říjnu vedení klubu šokovalo otevřeným dopisem fanouškům, v němž oficiálně potvrdilo přestavbu. Proti tomuto směru se už předtím vyjádřil třeba kapitán Jonathan Toews.

Týmové opory z vítězného tažení si tak svou pozicí nemohou být příliš jisty. Jasně, s Toewsem nebo Patrickem Kanem organizace s největší pravděpodobností stále počítá. To samé by ale nemuselo platit třeba v případě Brenta Seabrooka.

Loňskou sezonu v podání pětatřicetiletého zadáka poznamenala série zranění. Seabrookovi v prosinci operovali bolavé rameno, v lednu pak levou kyčel a v únoru pravou. Později se sice objevily zprávy, že by mohl zasáhnout do play off, nakonec se tak ale nestalo.

Přes to všechno Seabrook touží zabojovat o chicagský dres. „Mám pocit, jako kdyby mi znovu bylo devatenáct a snažil jsem se dostat do týmu. Bruslím a léčím se, snažím se získat flexibilitu. Poslední dva tři týdny jsem se na ledě cítil skvěle. Bylo to neuvěřitelné,“ řekl pro server The Athletic.

I kdyby se Chicago chtělo své bývalé defenzivní opory zbavit, tak příliš možností nemá. Seabrook z platového stropu odkrajuje 6,875 milionů dolarů, výměna v součtu s jeho současnou výkonností příliš nepřichází v úvahu. Řešením by mohlo být vyplacení ze smlouvy.

Ani tahle varianta se ale nejeví jako pravděpodobná. „Na tréninkový kemp se hrozně těším. Jsem nadšený z možnosti vrátit se. S hokejem jsem ještě neskončil. Chápu, že 35 let je ve světe sportu hodně, ale stále se cítím mladý,“ hlásí Seabrook.

Rodák z Richmondu strávil celou kariéru v Chicagu, za které nastupuje od roku 2005. V dresu Blackhawks odehrál 1114 utkání s bilancí 103 branek a 361 asistencí.

Čtěte také: 
Nechají si Canucks svého kouče? Sám Green doufá, že ano
NHL v číslech: Yzerman (opět) potvrdil, že umí. Manthu podepsal za vynikající cenu

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.