bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výsledek arbitráže není třeba. Colorado podepsalo Barrieho na čtyři roky

1. srpna 2016, 15:00

Matěj Mayer

Z hokejistů, kteří byli letos přihlášeni k arbitráži, byl Tyson Barrie největší hvězdou. Klíčový obránce Colorada nedokázal dlouho s generálním manažerem Joem Sakicem najít společnou řeč, nakonec však došlo k dohodě. A to jen pár hodin předtím, než měl být oznámen výsledek arbitrážního sezení. Ofenzivní zadák se čtyřkou na zádech podepsal smlouvu na čtyři roky s průměrným ročním výdělkem 5,5 milionů dolarů.

Představy o podobě nové smlouvy měly obě strany hodně rozdílné. Zatímco klub údajně nabízel dvouroční kontrakt na 8,25 milionů dolarů, Barrie žádal šestimilionovou gáži na jednu sezonu. Avalanche zkrátka chtěli na svém mladém talentu ušetřit, jak jinak si vysvětlit tvrzení trenéra Patricka Roye, který se podle svých vyjádření zdráhal Barriemu svěřit klíčovou roli a označil jej za pátého či šestého beka týmu. Směšné, že?

Přitom je minimálně nejlepším ofenzivním zadákem Laviny a už dvakrát po sobě zapsal v základní části 50 kanadských bodů. V posledních dvou letech nasbírali jen čtyři obránci (Subban, Josi, Burns, Karlsson) více bodů při hře pět na pět než on! Je jasné, že 25letý obránce si s koučem Colorada zrovna nepadl do oka. Jeho jméno tak bylo v letošním létě hodně často skloňováno s výměnou, nejčastěji do Edmontonu, kde by na oplátku mohli obětovat Ryana Nugenta-Hopkinse.

Generální manažer Joe Sakic však oznámil, že Tyson Barrie v týmu zůstane a hodlá se s ním domluvit na nové smlouvě. Vzhledem k velmi odlišným představám o její podobě se ale zdálo, že o výši platu bude muset rozhodnout arbitráž. Té se také zlatý medailista z loňského Mistrovství světa v Praze v sobotu účastnil. Soudkyně Elizabeth Neumeierová měla od té chvíle 48 hodin na zveřejnění výsledku, ovšem obě strany stále měly možnost se domluvit.

A tak se také stalo. V neděli večer došlo mezi Coloradem a rodákem z kanadské Victorie k domluvě delší, než by jim ukládala arbitráž. Oba účastníci nakonec nalezli kompromis, který se zdá být výhodný všechny. Barrie podle nové smlouvy zůstane v mužstvu pod Skalistými horami minimálně další čtyři roky, během nichž si přijde na 22 milionů dolarů.

Za jednotlivé ročníky po sobě obdrží na své konto 5; 5,25; 5,75 a 6 milionů dolarů a průměrný výdělek započítávaný do platového stropu bude tedy 5,5 milionů dolarů. Nestane se ale nejlépe placeným bekem týmu. Tím je dlouhodobě Američan Erik Johnson, kterému průběžně na konto přitéká šest milionů dolarů. V týmové hierarchii budou před Barriem ještě útočníci Gabriel Landeskog (5,571), Matt Duchene (6) a Nathan MacKinnon (6,3).

Šikovný obránce draftovaný v roce 2009 Coloradem ve třetím kole se v organizaci postupně vypracoval a loni měl ze všech obránců Avalanche nejvíce kanadských bodů (49), gólů (13) a v asistencích (36) byl dokonce druhý nejlepší z celého týmu. V přesilovkách hrách neměl konkurenci, 21 bodů (3+18) v nich nenasbíral žádný jiný hráč Laviny. S průměrným časem stráveným na ledě (23:11) byl v mužstvu třetí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.