bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výsledek nikomu radost neudělal, míní Sullivan. Penguins potřebují více střel

31. května 2017, 11:30

Martin Schwarz

Hokejisté Nashvillu nejspíš stále nechápou, jak je možné, že první zápas finále Stanley Cupu nedotáhli do vítězného konce. Jejich soupeř sice držel tříbrankový náskok, o ten ale postupně přišel a ve druhé třetině dokonce vůbec nevystřelil na branku. Přesto si Penguins do utkání číslo dva ponesou vedení v sérii. Pittsburská kabina každopádně tuší, že musí herně přidat, příště totiž může štěstí stát na opačné straně barikády.

Jako by snad někdo z hokejového nebe chtěl, aby Penguins za každou cenu kráčeli vstříc dalšímu Stanleyovu poháru. Soudě dle úvodního střetnutí s Predators, o němž rozhodně nelze mluvit jako o klání, ve kterém by měli Tučňáci herně navrch. Tým trenéra Sullivana přepsal historická čísla nelichotivou statistikou –  37 minut v kuse nezaměstnal Pekku Rinneho v brankovišti Nashvillu, přičemž v prostřední části hry nevyprodukoval jediné zakončení. Během finále se něco takového stalo poprvé od ročníku 1957-58. A hle, navzdory těmto faktům Pens slavili.

„Byli jsme po většinu zápasu trošku zabrzdění, takže se nám vůbec nedařilo střílet,“ vysvětloval novinářům z nhl.com kapitán Sidney Crosby. „Ale i tak se nám povedlo najít cestu, jak skórovat. Teď pro nás bude výzvou, abychom znovu našli svou hru a odrazili se k lepšímu výkonu. Máme na čem pracovat.“ To bezpochyby. Nashville přestřílel domácí poměrem 26:12, avšak po vyrovnání výsledku na 3:3 nestačil udělat důležitý krok – tedy skórovat počtvrté a strhnout psychickou výhodu na své hole.

„Myslím, že nás většinu zápasu přehrávali,“ nekličkoval Justin Schultz. „Nemůžeme očekávat, že zvítězíme i příště, pokud budeme hrát tak jako dnes.“ Pittsburgh přitom letošní finále začal snově a nic nepředznamenávalo velké drama.

Penguins vedli po úvodních dvaceti minutách už 3:0, když nejdříve přesilovku pět na tři zužitkoval Malkin (i tady měl obhájce stříbrného grálu pořádnou porci štěstěny, protože Nashville nechal Pittsburské v početní výhodě vystřelit až těsně před jejím koncem), aby po něm při plném počtu hráčů na ledě mířili přesně i Sheary s Boninem. První jmenovaný se trefil poprvé v tomto play-off.

Žádná radost

„Ale nějaké šance jsme určitě měli,“ hájil Crosby Tučňáky. „Buď se nám nedařilo trefovat branku, nebo jejich obránci rány dobře blokovali. Nepřišlo mi, že bychom tak dlouho nevypálili, ale statistiky pochopitelně nelžou. Je třeba častěji posílat puk směrem na soupeřova brankáře a více pobývat v útočném pásmu.“

Chválu netrousil ani kouč mužstva Mike Sullivan. „O přestávkách mezi třetinami jsme si řekli, že potřebujeme mít zápas pod kontrolou, nehlídat pouze získaný náskok, ale zkusit dát další gól. Tenhle tým většinou dává pozor, aby aplikoval správnou taktiku a hrál správně, ale tentokrát tomu tak nebylo. Nebyli jsme dnes moc dobří,“ zalitoval.

Lodivod střídačky Penguins nicméně nedává prostor panice a nepochybuje, že jeho svěřenci do čtvrteční bitvy naskočí s mnohem větší razancí a chutí po gólech. „Jednu věc mám na téhle partě rád,“ zamyslel se Sullivan. „I když pro nás utkání nakonec dopadlo lépe než pro soupeře, kluci si uvědomují, co musí zlepšit, aby mohli pokračovat k vysněnému cíli. Z dnešního výsledku nikdo z nás neměl moc velkou radost, to je důležité.“

Finále Stanley Cupu pokračuje druhým duelem už ve čtvrtek nad ránem a Pittsburgh bude usilovat nejen o to, aby se do Nashvillu přesunul s vedením 2:0 na zápasy, ale především o stabilnější výkon.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.