bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výzva pro Robertse! Cepuje McDavida a další esa, k top výkonům má pomoct i Seattlu

22. října 2020, 10:30

Tomáš Zatloukal

Znají se. Dlouhá léta. Hrávali spolu za Carolinu i Toronto. Garyho Robertse navíc už nějaký ten pátek provází pověst machra na fyzickou přípravu hokejistů. Početná klientela v čele s Connorem McDavidem či Stevenem Stamkosem mluví za vše, jeho služby vyhledávají ti nejlepší z nejlepších. Ron Francis, generální manažer ligového nováčka ze Seattlu, to měl jednoduché, když přemýšlel koho najmout, aby se postaral o vzorovou kondici Krakenů.

Seattle ve středu oznámil podpis sedm lidí.

Ne, nenajdete mezi nimi hlavního kouče Krakenů, ten se stále hledá.
Jedno jméno ovšem na první pohled zaujme. To Robertsovo.

Když sám hokej hrával, měl pověst tréninkového blázna. Dřel na sobě do úmoru. Daleko víc než drtivá většina ostatních. Díky tomu si natáhl kariéru až do dvaačtyřiceti a stihl se na ledě potkat třeba se Sidneym Crosbym a Stamkosem.

Mezi mantinely naposledy bojoval v sezoně 2008/2009. Za Tampu.

Poté se naplno vrhl na fyzickou přípravu hokejistů. V Torontu má vyhlášené tréninkové centrum, v jeho přístupu se mísí zkušenosti s vědeckými poznatky. Navíc proslul jako výjimečný hecíř a motivátor.

Co přesně se od něj očekává v Seattlu?

Francis angažoval čtyřiapadesátiletého Kanaďana na pozici "sport science and performance consultant". Konzultanta v oblasti tréninku, výkonnosti a sportovní vědy.

Kádr Krakenů nicméně zatím neexistuje, soupiska se teprve bude skládat, vždyť do NHL vstoupí ligový nováček až v sezoně 2021/2022. Jaké jsou tedy Robertsovy úkoly pro tuto chvíli?

Vše přibližuje Francis: "Gary se postará o to, aby naše tréninkové centrum a další prostory byly vybavené správným vybavením a systémy. Účel je jasný, umožnit našim budoucím hráčům podávat top výkony a naplno využívat svůj potenciál."

Sázka na Robertse je pochopitelná. A nejde o žádné novum.

Když se do zámořské soutěže chystali Vegas Golden Knights, vybrali si za kondičního kouče Douga Davidsona. Ten dříve mimo jiné pracoval právě v Robertsově torontském středisku.

Teď našel práci v NHL i Davidsonův "guru". Pro Robertse jde o druhou takovou štaci, před lety byl týmovým konzultantem v Dallasu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.