bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vzhůru mezi boháče! Ekman-Larsson jedná s Kojoty o lukrativní smlouvě

18. května 2018, 12:15

Jan Vojkůvka

Zástupci Arizony zahájili rozhovory se svým hvězdným obráncem Oliverem Ekmanem-Larssonem ohledně nové lukrativní smlouvy, kterou by si chtěli svou oporu pojistit na dalších osm let. Ačkoliv má švédský hokejista před sebou ještě jeden rok pod stávající smlouvou, Coyotes nehodlají dát prostor ke spekulacím a možnému odchodu své hvězdy.

Arizona Coyotes sice dlouhodobě patří k nejslabším celkům celé ligy, zároveň však, možná i díky tomu, mají velký prostor k tomu, aby ocenili své největší hvězdy. Ekmanu-Larssonovi údajně nabízí osmiletý kontrakt s průměrným platem ve výši 8 milionů dolarů. 

Šestadvacetiletý obránce v současnosti hraje pod šestiletou smlouvou, během níž si vydělává celkem 33 milionů dolarů. Pokud by kývl na nabídku Arizony na prodloužení smlouvy, v dalších osmi sezonách by si přišel na 64 milionů.

Coyotes si totiž moc dobře uvědomují, že příliš dlouhé otálení s nabídkou by mohlo Ekmana-Larssona přinutit, aby počkal na příští offseason, během níž by se stal nechráněným volným hráčem a mohl by se poohlížet po jiném klubu, v němž by dostal nejen lukrativní kontrakt, ale byl by také blíže šanci na úspěch v bojích o Stanley Cup. 

Ekman-Larsson vstoupil do ligy v dresu Coyotes v roce 2010 a ačkoliv je elitním obráncem, má obrovský dopad i na ofenzivu týmu. Dvakrát během kariéry nastřílel více než 20 branek a v aktuální sezoně v 82 zápasech základní části zaznamenal bilanci 14+28.

Mistr světa z roku 2017 momentálně znovu reprezentuje Švédsko na světovém šampionátu, kam vyrazil i generální manažer Arizony John Chayka, pro něhož je udržení Ekmana-Larssona prioritou číslo jedna. „Už mě kvůli němu několikrát kontaktovali, ale nikdy to netrvalo déle než pět sekund,“ řekl se smíchem Chayka, který razantně jakékoliv zmínky o případném trejdu své hvězdy odmítá.

Výhodou jednání s Arizonou pak může být pro Ekmana-Larssona fakt, že mu mohou nabídnout až osmiletý kontrakt, zatímco ostatní celky pouze na sedm roků. Coyotes však pevně věří, že než by se 1. července 2019 stal Švéd volným hráčem, bude mít už dávno podepsanou novou smlouvu v pouštním týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.