bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vzhůru mezi boháče! Karlsson dostane od Vegas pohádkovou smlouvu

23. června 2019, 19:10

Jan Vojkůvka

Šestadvacetiletý švédský útočník William Karlsson se v nejbližších dnech stane boháčem. Vegas Golden Knights, kteří drží na tohoto hráče práva, podle informací uzavřou se svým hokejistou osmiletou smlouvu, jejíž hodnota by mohla dosahovat až 48 milionů dolarů.

Jak informoval web TSN, Vegas by měli Karlssonovi nabídnout osmiletou smlouvu s průměrným ročním výdělkem ve výši 5,9 milionů dolarů. Zda dojde před podpisem ještě k nějakým úpravám je otevřené, ale podle všeho je Karlsson připraven tuto nabídku přijmout.

Podle Pierra LeBruna z TSN, který přinesl informace o plánovaném podpisu, je navíc Karlsson ve Vegas absolutně spokojený a rozhodně nemá v úmyslu nikam odcházet. I díky tomu je vyjednávání s chráněným volným hráčem vcelku plynulé a otázka byla pouze v tom, jakou částku tomuto hráči nabídnout.

V minulé sezoně činil plat švédského hokejisty 5,25 milionů. Jednalo se o tzv. přemosťovací kontrakt, díky němuž si Golden Knights potvrdili kvality Karlssona, než mu byli ochotni nabídnout nejdelší možnou smlouvu.

Karlsson hrál ve Vegas už v sezoně 2017/18, kdy se stal jedním ze strůjců velké senzace Zlatých rytířů. Tehdy nastřílel 43 branek. V právě uplynulém ročníku zaznamenal 24 gólů a přidal 32 asistencí a v týmové produktivitě skončil druhý za Jonathanem Marchessaultem.

Do NHL vstoupil v sezoně 2014/15 v dresu Anaheimu, odkud putoval ještě v témže ročníku do Columbusu. Zde strávil dvě kompletní sezony, než si ho vybrali Vegas v rozšiřovacím draftu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.