bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington a St. Louis chtějí potvrdit formu, Ottawa ukončit sérii proher

4. prosince 2019, 20:17

Jan Vojkůvka

Středeční program v NHL nabídne celkem čtyři zápasy, během kterých se představí i přední celky obou konferencí. St. Louis se pokusí vybojovat páté vítězství v řadě na ledě Pittsburghu, Washington bude o to samé usilovat na ledě Los Angeles. Naopak po pěti prohrách se o ukončení černé série budou snažit hráči Ottawy, kteří se představí v Edmontonu.

01:00 Toronto Maple Leafs - Colorado Avalanche

Hokejisté Toronta mají, co napravovat. V noci na středu utrpěli hodně nepříjemný debakl 1:6 od Philadelphie, když se jejich hra tři a půl minuty před koncem doslova rozsypala a inkasovali čtyři branky. Zápas proti rozjetému Coloradu přitom rozhodně nebude vůbec jednoduchý. 

Avalanche vyhráli třikrát v řadě a týmu navíc ohromně prospěl návrat Mikky Rantanena, který se o víkendu dostal po více než měsící na led a proti Chicagu se podílel hned na čtyřech brankách svého týmu. Nadějně to vypadá i s možným návratem Matta Calverta, naopak ze hry stále zůstávají Gabriel Landeskog, Andre Burakovsky a čerstvě také obránce Erik Johnson. 

Toronto, které v prvním vzájemném utkání porazili Colorado na ledě soupeře 5:3, by mohli teoreticky využít po několika týdnech služeb Mitche Marnera, který se rychle zotavuje ze zranění kotníku a objevily se zmínky, že by pro středeční zápas mohl být vytáhnut zpátky do sestavy. Šance, že se tak stane, je ale spíše malá. 

02:00 Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues

Pittsburgh přivítá na svém ledě obhájce Stanley Cupu, kterým se pokusí oplatit pár dní starou porážku 2:5. Na domácím kluzišti se Penguins v posledních dnech dařilo a vyhráli třikrát v řadě. Pak jim sice nevyšly zápasy v Columbusu a právě St. Louis, ale svou sílu budou chtít prokázat znovu před vlastním publikem.

Blues jsou ovšem nejlepším týmem Západní konference, ve které drží náskok pěti bodů na druhý Edmonton a dokázali vyhrát poslední čtyři zápasy. A to navíc s velmi slušným skóre 16:6. Navíc se blíží návrat nemocného Carla Gunnarssona a otazníky visí nad Oskarem Sundqvistem, jehož pobyt na marodce by už také nemusel být příliš dlouhý. 

To marodka Pittsburghu je neskutečně našlapaná. Kromě Sidneyho Crosbyho a Nicka Bjugstada na ní figurují také Justin Schultz, Brian Dumoulin, Bryan Rust a nově Patric Hornqvist se Zachem Astonem-Reesem. 

03:30 Edmonton Oilers - Ottawa Senators

Ottawa se na ledě Edmontonu pokusí ukončit svou pětizápasovou šňůru porážek, kterou prodloužila v noci na středu během utkání v Edmontonu, což byl druhý zápas jejich tripu po kanadských městech. Senators během této pětizápasové série doposud vstřelili pouze 6 branek, zatímco jich inkasovali 18.

Edmonton je druhým nejlepším týmem Západní konference a v posledních týdnech střídá dobré výkony s těmi horšími. Po výhrách nad Vegas a Arizonou zaznamenali Oilers porážky v Coloradu a doma s Vancouverem, kterému ovšem o víkendu tuto prohru rychle vrátili. V utkání s Ottawou budou domácí favority. 

Oba celky trápí poměrně široká marodka, na které mají spoustu hráčů. Domácí přišli poměrně nedávno o Matthew Benninga a Zacka Kassiana, osobní volno dostal kvůli narození potomka Kris Russell. Ottawě, kromě hráčů v poli, chybí také brankář Craig Anderson, jehož zranění v dolní polovině těla ovšem není, podle posledních informací, příliš vážné.

04:00 Los Angeles Kings - Washington Capitals

Program v zámořské NHL uzavře, co se středy týče, souboj mezi Los Angeles a Washingtonem, který v noci na středu deklasoval San Jose 5:2. 

Capitals jsou nejproduktivnějším týmem celé NHL, mají na kontě čtyři výhry v řadě a drží se také na druhém místě ligy se stejným bodovým ziskem, jaký má Boston. V dresu vítěze Stanley Cupu 2018 řádil v noci na středu také Jakub Vrána, který si připsal dvě branky a potvrdil, že prozatím prožívá životní sezonu, během které atakuje magickou hranici jednoho bodu na zápas.

Domácí Kings jsou nejhorším týmem Západní konference, avšak případná výhra by je dostala před trápící se Chicago. V posledních dnech střídá Los Angeles horší výkony s těmi lepšími a na porážku odpovídá výhrou. Pokud by tato křivka pokračovala, měli by Kings po prohře s Anaheimem nyní vyhrát. Proti rozjetému Washingtonu to ale nebude nic snadného.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.