bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington se vybavil na play-off ruskou sílou. Z Montrealu získal Kovalčuka

24. února 2020, 4:14

Jan Šlapáček

Před návratem do NHL Ilja Kovalčuk veřejně prohlásil, že se do zámořské soutěže vrací hlavně z toho důvodu, aby si sáhl na Stanleyův pohár. V barvách Los Angeles Kings od něj byl na míle daleko a ani v Montrealu na tom nebyl o mnoho lépe. Nicméně nyní se mu naskýtá obrovská šance. Ruského útočníka získal z Montrealu do svých řad ambiciózní Washington.

V Los Angeles během úvodní poloviny ročníku nezažíval Kovalčuk zrovna dobré časy, mnoho zápasů sledoval pouze z tribuny. Následně přišlo na řadu ukončení smlouvy a podpis s Montrealem, kde se dostal do zajímavé formy. A právě z tohoto důvodu přišlo laso z Washingtonu.

Capitals za ruského střelce poslali do Montrealu volbu ve třetím kole letošního draftu a ještě si vyjednali dodatek, že si kanadský tým nechá padesát procent jeho platu. Pomalu až neuvěřitelně výhodná akvizice pro tým z hlavního města USA, který získal do svých řad zkušeného a ve formě hrajícího hráče.

„Ilja je výborný útočník a našim útočným řadám poskytne hloubku a potřebnou flexibilitu," pravil k výměně generální manažer Brian MacLellan. „Je to zkušený hokejista, může nám v útoku hodně pomoci," dodal muž, jenž před pár dny získal i beka Brendena Dillona.

První zápas by v novém působišti měl Kovalčuk odehrát v noci na středu, kdy Washington doma hostí Winnipeg. Dokáže rychle zapadnout do sestavy? V aklimatizaci mu mohou pomoci i jeho krajané Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov a Ilja Samsonov.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.