bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Washington si může zajistit Prezidentovu trofej, Buffalo hostí rozjetý Montreal

5. dubna 2017, 19:50

David Jahoda

Jeden jediný bod. Tak blízko je tým Washingtonu Capitals od zisku své druhé Prezidentské trofeje pro vítěze základní části v řadě. Z tohoto prvenství se parta okolo Alexe Ovečkina může radovat už dnes v noci, kdy doma přivítá NY Rangers. Na programu je pak ještě jedno utkání, už jistý vítěz Atlantické divize Montreal zamíří do Buffala.

1:30 Buffalo Sabres – Montreal Canadiens

Pošesté za sebou konec sezony už po 82 zápasech. Tuhle nepříjemnou jistotu už pár dní mají hokejisté Buffala Sabres. V 79 utkáních se jim povedlo nasbírat 76 bodů, což na pozice zajišťující play off ani náhodou nemůže stačit. Šavlím se navíc nedaří ani v posledních zápasech, příchuť výhry nepoznali už třikrát za sebou, když postupně nestačili na Columbus, Islanders a Toronto. Jen malou náplastí na poslední výsledky a další neúčast ve vyřazovacích bojích tak může být alespoň to, že jsou Sabres nejlepší v lize, co se týká využití přesilových her. Nyní se pyšní využitím 24,8 %. 

V posledním domácím zápase sezony vyzve Buffalo tým Montrealu Canadiens, který má v posledních duelech parádní formu. Habs vyhráli pět duelů v řadě. Během této série přehráli Ottawu, Dallas, Floridu, Tampu Bay a podruhé Floridu. Ve druhém utkání proti Panthers si navíc Canadiens zajistili prvenství v Atlantické divizi. Vděčí tomu 101 bodům, které se jim podařilo nastřádat v 79 duelech. Pokud Montreal vyhraje i v Buffalu, bude na svém třízápasovém venkovním tripu stoprocentní. Trenér Claude Julien se bude muset obejít bez obránců Shea Webera a zřejmě i Jordieho Benna.

Startující brankáři: Robin Lehner – Carey Price 

2:00 Washington Capitals – New York Rangers

Pokud Capitals dovedou svůj předposlední domácí zápas v základní části alespoň do prodloužení, budou se moci podruhé za sebou radovat ze zisku Prezidentovy trofeje. Před druhým týmem Východní konference i celé NHL Pittsburghem mají Caps se 114 nasbíranými body náskok pěti bodů. Když by v klubové vitríně přibyla další Prezidentova trofej, měli by jistě ve Washingtonu radost. Všichni v hlavním městě USA však vědí, že to hlavní teprve musí přijít. A Ovečkinova parta dělá vše pro to, aby vstoupila do play off s co nejlepší formou. Z předešlých devíti duelů padli Capitals jen jednou!

To New York Rangers před vyřazovací částí, do které se definitivně kvalifikovali už před pár dny, doufají hlavně v to, aby se zdravotně do pořádku dali všichni důležití hráči. Aktuálně jsou na seznamu marodů obránce a kapitán Ryan McDonagh a útočníci Jesper Fast, Mats Zuccarello a Rick Nash. Možná i kvůli tomu nebyly předešlé zápasy v podání Rangers úplně uspokojivé. Z posledních deseti utkání uspěli hráči newyorského týmu pouze třikrát. Na druhou stranu se jim letos hodně daří na ledech soupeřů. Zatím venku vyhráli 27 utkání, což je nejlepší počin v lize. Výhrou proti Caps by mohli vyrovnat v tomto ohledu klubový rekord ze sezony 2014/05.

Startující brankáři: Braden Holtby – Henrik Lundqvist

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.