bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Weber je stále mimo hru. Datum návratu zatím neexistuje

2. ledna 2018, 10:45

Jan Vojkůvka

Nebývalé trápení prožívají v letošní sezoně hokejisté Montrealu Canadiens, kteří se po necelé polovině základní části krčí až na 14. místě Východní konference. Další ránou pro Habs je pak ztráta obránce Shey Webera, který kvůli zranění chodidla vynechá, podle posledních informací, dalších několik týdnů.

Obrana Habs je v aktuálním ročníku NHL jednou z nejhorších v celé lize. Za 39 zápasů inkasoval kanadský celek 122 branek, což ho řadí na osmé místo v tabulce nejhorších obran ligy. Zatímco ale některé týmy, jako například Islanders nebo Penguins, dohání bídnou defenzivní část hry svým útokem, Montreal patří s rovnou stovkou vstřelených branek také mezi nejméně produktivní celky obou konferencí. 

Týmu nijak nepomáhá ani absence zkušeného dvaatřicetiletého beka Shey Webera, který má dlouhodobě problémy s chodidlem. Kvůli zranění vynechal Weber v této sezoně už 13 zápasů, z toho scházel Habs v posledních šesti duelech. Těch šesti duelech, v nichž započala negativní série Montrealu, který aktuálně tíží čtyři porážky v řadě. 

Weber naposledy hrál 17. prosince proti Ottawě a posléze byl odeslán z venkovního tripu zpět domů, aby si zraněné chodidlo vyléčil. Jenže poslední informace o jeho stavu nejsou zrovna příznivé, a ačkoliv Canadiens nechtějí být konkrétní, mnohé naznačuje fakt, že odhad Weberova návratu vůbec neexistuje.

Nejčernější scénáře pro Montreal hovoří o tom, že by Weber mohl vynechat podstatnou část měsíce ledna. Trápící se obrana by přitom zkušeného obránce zpět ve svých řadách potřebovala jako sůl. Prozatím se však musí bez Webera, který ve 26 zápasech nastřílel 6 branek a přidal 10 asistencí, obejít.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.