bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Wennberg v očekávání zasloužilé smlouvy

12. srpna 2017, 11:45

Josef Potůček

Funkcionáři Modrokabátníků měli započít rokování s Alexanderem Wennbergem o formě nové smlouvy už na konci března. Ovšem takřka o pět měsíců později dosud k žádné vzájemné shodě nedospěli. „Nijak se tím nestresuji,“ přemítá optimisticky švédský útočník.

Wennbergovi na konci letošního ročníku vypršel nováčkovský kontrakt, který mu v průměru zajistil výdělek 1.4 milionu dolarů ročně. V uplynulé sezóně se přitom stal prvním centrem týmu, který v základní části válcoval nejednoho soupeře, natahoval sérii vyhraných zápasů a vůbec se stal štikou v poklidných ligových vodách.

Dvaadvacetiletý rodák ze stockholmské městské části Nacka přitom dosáhnul svého bodového maxima, když v 80 utkáních nastřádal 59 bodů. Vyhověl též žádosti trenéra Johna Tortorelly, aby více střílel, když překonal své gólové konto zpřed dvou sezón (13). Právě náročný a mnohdy kontroverzní lodivod Blue Jackets ve Wennbergovi našel zalíbení, když jej veřejně označil za jednoho z nejlepších tvůrců hry v NHL. A to že je Tortorella na podobná vyjádření skoupý…

Kromě sympatického Švéda má Columbus ve svých řadách ještě jednoho chráněného volného hráče bez smlouvy. Jednání s tvrdým útočníkem Joshem Andersonem, který by měl mimochodem v prvním útoku doplnit právě Wennberga a novou hvězdnou akvizici Artěmije Panarina, též probíhají. V čem se obě strany dosud rozcházejí, respektive jak blízko jsou k vzájemnému podpisu, však není známo.

Wennbergova vyjednávací pozice není nikterak špatná. Zacelil velkou mezeru po odchodu Ryana Johansena, získal si oblibu Tortorelly a ve všech herních aspektech hry, včetně bránění, dostál významného progresu. Otázkou a hlavním důvodem, proč se vyjednávání o nové smlouvě tolik natahují, je zřejmě fakt, že zainteresovaní pořádně nevědí, k jakému typu smlouvy se přiklonit. Dlouhodobý kontrakt, nebo jen krátkodobé "přemostění"?

Buď jak buď, samotného Wennberga, kterého v červnu rozesmutnil odchod krajana a nejlepšího kamaráda Williama Karlssona do Las Vegas v rámci rozšiřovacího draftu, nechává současné dění klidným: „Nakonec se určitě nějak dohodneme,“ tvrdí v rozhovoru pro NHL.com. „Sice si musím počkat déle, než jsem předpokládal, ale to je součástí téhle hry a já se tím příliš nezatěžuju. Ono se vám to ostatně ani nesmí do hlavy nijak dostat. Právě teď se soustředím jen na trénink, abych byl co nejlépe připravený na začátek sezóny. Na nic víc. Až čas ukáže co a jak.“

Modrooký blonďák přesto naznačuje, k jaké variantě dohody by se rád přiklonil: „Dlouhodobá smlouva by mi přeci jen dávala větší smysl.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.