bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Werenski o smlouvě: Nechtěl jsem na kempu chybět ani minutu

11. září 2019, 7:00

Jakub Hromada

Zach Werenski v pondělí podepsal s Columbusem novou tříletou smlouvu, která mu vynese 15 milionů dolarů. Tím tak vyřešil poslední otazník před letošní sezónou, co se podpisů hráčů týče. Klub má pod stropem volných ještě 10 milionů, ovšem příští rok bude chtít nový tučnější kontrakt především dvojice Dubois – Anderson.

Tréninkový kemp začíná ve čtvrtek v Ohiu, kde hráči Blue Jackets povinně podstoupí dvoumílový běh jako každý rok. Werenski zřejmě nepočítal s tím, že do této události stihne podepsat nový kontrakt a na běh si moc nevěří. „Nejsem si jistý, jak mi to poběží,“ varoval média před možným špatným časem. „Nejsem dobrý běžec.“

Loni se mu do zápasového kolotoče naskakovalo asi nejhůř v kariéře. Nehrálo se mu ideálně, a přestože body sbírat dokázal, byl oddělen od Setha Jonese z prvního obranného páru. Za vše mohly potíže se zraněným ramenem, kvůli kterému byl nucen vloni v létě podstoupit operaci. Tentokrát se mohl plně soustředit na přípravu na letošní ročník, a proto od něj můžeme očekávat nejlepší sezónu.

„Loni v létě jsem se necítil dobře. Neměl jsem mnoho tréninků, které každý hráč nutně potřebuje. Musíte se zlepšovat, zrychlovat, zesílit. K tomu jsem se příliš nedostal, proto mi trochu trvalo, než jsem se do toho v sezóně dostal,“ komentoval dvaadvacetiletý obránce průběh svého loňského léta.

„Letos to bylo úplně jiné. Nic mě nelimitovalo a mohl jsem se plně věnovat svým nedostatkům,“ kvitoval si přípravu. „Trávil jsem hodně času v posilovně a celkově se zlepšoval. Velmi se těším na další ročník, do kterého tentokrát vstoupím pravou nohu.“

Přitom loni to nebyla žádná potupa. Nasbíral 44 bodů, a hlavně zlepšil svou defenzivní hru, na čemž kouč Tortorella hodně lpěl. Proto se rozhodl vrátit Werenskiho k Jonesovi na zbytek sezóny. 

Zach Werenski sice nezaznamenal kariérní maximum v bodech, ale jeho bodový účet mezi obránci obsadil 22. místo, a navíc se jednalo o šesté nejvyšší číslo mezi beky v historii organizace.

Tým ale opustila velká jména. Panarin, Duchene i Bobrovskij si našli jiného zaměstnavatele, naopak do Ohia přišel Nyquist a Daňo, novou smlouvu podepsal například Ryan Murray. I tak se s Columbusem příliš nepočítá.

„Myslím si, že na ledě máme dobrý tým,“ popřel domněnky a nekonečné názory expertů. „Vím, že nás spoustu lidí odepisuje, aspoň máme co dokazovat. Těším se na to, následující roky budou zábava.“

Mnoho hráčů v mladém věku je stále bez smlouvy, Werenski je ale výjimkou. Nakonec se dohodl s klubem na kompromisu na přemosťovací smlouvě. Hlavním hnacím motorem byl podle něj ale začátek tréninkového kempu.

„Kemp není tolik o zábavě, jako o práci, na které musíte začít, abyste se jako tým přiblížili vašemu cíli. Všichni makají společně, je to velmi důležitá část sezóny i pro mě. Nechtěl jsem tady chybět ani minutu,“ myslel Werenski na tým. „Ulevilo se mi, když jsem podepsal novou smlouvu a uvědomil si, že o nic nepřijdu.“

Obránci Columbusu vyprší smlouva po sezóně 2021/22, po které se stane ještě na rok chráněným volným hráčem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.