bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Wild a Stars čeká přímý souboj o play-off, Sharks hrají o sedmou výhru v řadě

14. března 2019, 19:51

Petr Sumbal

Noc ze čtvrtka na pátek bude plná hokeje, fanoušci NHL si budou moci vybírat z deseti utkání, přičemž hned tři z nich budou začínat už krátce po půlnoci. Boj o play-off pomalu vrcholí, v přímém souboji o vyřazovací boje se střetnou Minnesota s Dallasem a na dálku s nimi bude bojovat i Arizona, která hraje doma s Anaheimem. San Jose se pokusí přidat sedmou výhru v řadě proti Floridě, atraktivní duel se očekává od souboje Winnipegu s Bostonem.

0:00 Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins

Dlouho to vypadalo, že bude Buffalo reálně usilovat o play-off až do konce sezóny, ale v posledních týdnech si to Sabres pokazili a ani letos je ve vyřazovacích bojích neuvidíme. Z posledních osmi utkání Buffalo sedm prohrálo a na play-off ztrácí už jedenáct bodů. Pittsburgh má naopak slušnou formu, vyhrál pětkrát z posledních šesti duelů, a vyhoupl se na třetí místo Atlantické divize.

0:00 New York Islanders – Montreal Canadiens

Islanders si konstantně udržují slušnou formu a mohli by se stát zajímavých černým koněm play-off. Z posledních čtyř utkání Newyorčané třikrát uspěli a upevnili si tím druhé místo v Metropolitní divizi, jen o dva body za Washingtonem. Montreal ještě o play-off svádí velký boj. Ze čtvrtého místa Atlantické divize ztrácí na třetí Toronto už osm bodů, takže se musí zaměřit na divokou kartu. O tu bojuje s Columbusem, který má stejný počet bodů.

0:00 Philadelphia Flyers – Washington Capitals

Philadelphia ještě stále neztrácí naději a bojuje o postup do vyřazovacích bojů. Drží se na šestém místě Metropolitní divize a na pátý Columbus ztrácí pět bodů, stejně jako na Montreal z Atlantické divize. Flyers vyhráli šest z posledních osmi utkání, proti Washingtonu se ale ještě budou muset obejít bez potrestaného Jakuba Voráčka. Washington má také výbornou formu. Naposledy sice prohrál v Pittsburghu, ale předtím vyhrál sedmkrát v řadě. Capitals vévodí Metropolitní divizi.

0:30 Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning

Detroitu už ve zbytku sezóny o nic nejde, boj o play-off už je v jeho případě dávno ztracený a mužstvo si maximálně může vylepšit pozici pro následující draft. Red Wings prohráli jedenáct z posledních dvanácti utkání a jsou předposlední v Atlantické divizi. Naopak Tampa je největším favoritem na Stanley Cup, má nejvíc bodů z celé NHL a z posledních šestnácti střetnutí jen dvě prohrála.

0:30 Ottawa Senators – St. Louis Blues

Ottawa má slušně našlápnuto k tomu, aby se stala nejhorším týmem sezóny a měla největší šanci vybírat na příštím draftu jako první. Aktuálně mají Senators o šest bodů méně než druhé nejhorší týmy Detroit a Los Angeles. Ottawa prohrála jedenáct z posledních dvanácti duelů. St. Louis naopak svádí boj o play-off, aktuálně je třetí v Centrální divizi, ale potřebuje po dvou prohrách v řadě nejlépe naplno bodovat.

1:00 Minnesota Wild – Dallas Stars

Zápas mezi Minnesotou a Dallasem bude důležitým bojem o play-off, respektive o jednu z divokých karet v Západní konferenci. Aktuálně je na tom lépe Dallas, který má o tři body více a odehrál o jeden zápas méně. Stars se navíc daří, vyhráli pět z posledních šesti klání. Minnesota naopak trochu ztrácí dech, po nedávné sérii pěti výher z posledních pěti utkání hned čtyřikrát prohrála.

1:00 Winnipeg Jets – Boston Bruins

Zřejmě největším tahákem noci bude souboj mezi Winnipegem a Bostonem, tedy dvěma týmy z horních pater svých konferencí. Winnipeg je na západě třetí a vévodí Centrální divizi, Boston je druhý ve Východní konferenci i Atlantické divizi. Oba týmy se už o play-off strachovat nemusí, v závěru sezóny budou jen ladit formu. Jets se v tomto ohledu potřebují zlepšit, z posledních osmi zápasů vyhráli jen tři. Bruins po úchvatné sérii devatenácti zápasů v řadě, kdy bodovali, poslední dvě utkání prohráli už v základní hrací době.

3:00 Arizona Coyotes – Anaheim Ducks

Arizona se přibližuje svému snu v podobě účasti v play-off, kde nebyla už šest let. Aktuálně je na čtvrtém místě Pacifické divize a drží jednu z divokých karet, má však jen jeden bod náskoku na Minnesotu. Coyotes tak nesmí slevit z vynikající formy, kterou mají, vyhráli devětkrát z posledních jedenácti utkání. Anaheim už má šanci na účast v play-off jen mizivou, ze sedmého místa Pacifické divize ztrácí na postup deset bodů. Z posledních šesti soubojů Ducks čtyřikrát vyhráli, takže formu nemají špatnou.

3:30 Los Angeles – Nashville Predators

Los Angeles prožívá naprosto zpackanou sezónu, utěšovat ho může jen fakt, že ho čeká brzká volba v draftu mladíků. Kings už dávno ztratili naději na play-off, jsou nejhorším týmem celé Západní konference. Z posledních patnácti zápasů Kings jen dvakrát vyhráli. To Nashville s největší pravděpodobností v play-off chybět ani letos nebude, nachází se na druhém místě Centrální divize a náskok má dostačující. Z posledních šesti střetnutí ale Predators jen dvakrát vyhráli, potřebují se zlepšit.

3:30 San Jose Sharks – Florida Panthers

San Jose je týmem s aktuálně asi nejlepší formou z celé NHL. Sharks vyhráli už šestkrát v řadě a díky tomu se vyhoupli do čela Západní konference, o bod před Calgary. Kalifornský tým se tak o účast v play-off strachovat nemusí, naopak může v klidu ladit formu. Florida by pro něj nemusela být nejtěžším soupeřem, protože o play-off už nehraje, ztrácí na něj už devět bodů, a to už je v této fázi sezóny hodně.  Panthers poslední dva zápasy vyhráli, předtím šestkrát po sobě padli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.