bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Williamsovi skončí po sezóně v Los Angeles smlouva. Co s ním?

2. srpna 2014, 20:12

Jiří Lacina

Během play off udivoval schopností bodovat v sedmých zápasech. A že si jich Los Angeles letos užilo. Byl vždy ve správný čas na správném místě. Justin Williams, útočník na úrovni 15-20 branek za sezónu, se v play off mění v nadčlověka. Také proto si z letošní sezóny odnesl vedle prstenu za Stanley Cup po zásluze rovněž Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče vyřazovacích bojů.

Jeho zaměstnavatel se tak ale dostává do obtížné situace. Po skončení nadcházející sezóny bude Williamsovi 33 let. Bude volným hráčem bez omezení. Vyprší mu totiž poslední rok smlouvy, která mu zajistí příjem 3,05 miliónu dolarů a z platového stropu odečte 3,65 mil.

Od svého příchodu z Caroliny, odkud byl na západ v roce 2009 vyměněn, se Williams Králům určitě vyplatil. Za rok však dospěje do Kristových let. Dá se očekávat, že už si může jen horko těžko držet stávající výkonnost, která v tomto věku určitě neporoste. 

Kings přitom potřebují herně i platově posunout několik mladších hráčů – Anžeho Kopitara, Dustina Browna, z těch úplně nejmladších Tylera Toffoliho nebo Tannera Pearsona. Posledně jmenovaný se v play off uvedl výborně, Toffoli by se mohl podle názoru mnohých odborníků brzy proměnit v nadprůměrného střelce.

Generální manažer Dean Lombardi bude mít co dělat, aby se vešel do platového stropu. Ten sice v příštích letech nejspíš dál poroste, jenomže na novou smlouvu budou čekat Toffoli, Clifford, Nolan či obránci Muzzin a Jones. Všechno chránění hráči.

Generální manažer s trenérem Darrylem Sutterem se musí rozmyslet, na koho budou dál sázet. Los Angeles bylo zvyklé točit čtyři útoky, devizou jejich mužstva byla odolnost a vyrovnanost. Možná budou muset hledat cestu, jak se bez Williamse obejít, jenomže umíte si představit další spanilou jízdu Kings v play off bez tohoto hráče?

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.