bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg a Laine se konečně dohodli, podškrtli dvouletou smlouvu

27. září 2019, 20:02

Jiří Sameš

Winnipeg Jets a útočník Patrik Laine se v pátek 27. září konečně domluvili na prodloužení smlouvy. O zprávě jako první informoval uznávaný reportér Sportsnetu Chris Johnston.

Konkrétně jde o dvouletý kontrakt na celkem 13.5 milionu dolarů. 

Letos si má Patrik Laine vydělat 6 milionů dolarů, v následující sezoně potom 7.5 milionu dolarů.

Hokejista už odcestoval ze Švýcarska, kde trénoval s SC Bern, do Finska, odkud v nejbližší době zamíří do Manitoby.

1. července se Laine stal omezeně volným hráčem, vypršela mu tříletá nováčkovská smlouva, podepsaná 3. července 2016.

Jednání o nové dohodě úspěch během letních měsíců nepřinášela, Winnipeg také dosud absolvoval celý tréninkový kemp bez něj. Nyní se už ale obě strany mohou těšit na další spolupráci.

Kanadský klub ještě mimochodem musí vyřešit nový kontrakt pro útočníka Kylea Connora, jenž je stále omezeně volným hráčem.

V sezoně 2018-2019 Laine za 82 zápasů vstřelil 30 gólů a zapsal celkem 50 kanadských bodů. Jednalo se o jeho kariérní minima, v National Hockey League má za sebou tři roky.

Rozhodně ještě poznamenejme, že 18 z 30 gólů vsítil v listopadu za 12 utkání. V posledních 58 duelech vstřelil pouze devět gólů.

Poté v play-off za šest zápasů vsítil tři góly a připsal si celkem čtyři kanadské body. Tryskáči vypadli hned v prvním kole proti St. Louis Blues.

Laine, jednadvacetiletý Fin, je díky Jets dvojkou Vstupního draftu NHL 2016. 

V nejlepší hokejové lize doposud odehrál 237 zápasů, v nichž vstřelil 110 gólů a zaznamenal celkem 184 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.