bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg bude hájit podruhé svůj led. Navýši vedení nad Vegas?

14. května 2018, 20:19

Jan Vojkůvka

Finále Západní konference chystá v noci z pondělí na úterý své druhé dějství. V něm se Rytíři z Vegas pokusí navázat na své výkony z předchozích dvou kol a dát zapomenout na neúspěšný úvodní duel, který ve Winnipegu prohráli 2:4.

02:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights

Stav série: 1:0

Druhý zápas na ledě kanadského celku ale nebude pro Vegas vůbec snadný. Už v sobotu totiž zjistili, že přemožitel Nashvillu bude pořádně tuhý oříšek, o čemž se přesvědčil i prozatím nejlepší gólman letošního play-off Marc-Andre Fleury, jenž inkasoval třikrát během šesti a půl minuty.

Právě souboj Fleuryho s Connorem Hellebuyckem, brankářem Winnipegu, by měl být vrcholem celé série a očekává se, že útočníci obou týmů si na skvěle chytajících gólmanech budou vylamovat zuby. První duel však podobný obrázek nepřinesl a Jets se podařilo velmi rychle získat rozhodující náskok, který se hostům stáhnout nepodařilo.

V rychlý vstup do zápasu doufají domácí i v noci z pondělí na úterý, zároveň si ale uvědomují, že Vegas tentokrát nehodlají nic podcenit a zisk vítězství z venkovního ledu je jejich ultimátní cíl před přesunem do Las Vegas.

„Víme o jejich síle, rychlosti a jak dobře jsou schopní hrát na obou koncích ledu,“ podotkl útočník Winnipegu Mark Scheifele. „Jsou hladoví po úspěchu a musíme se na to připravit.“

„Musíme hodně bruslit, hrát tvrdě, rychle a jednoduše. Cílem je dostat puk do branky a v tom chceme pokračovat,“ uvedl Nikolaj Ehlers. „Vážně nechceme jet do Vegas za vyrovnaného stavu. Víme, že na nás budou tlačit, především na začátku zápasu,“ přidal se Andrew Copp. 

Skepsi hráči Vegas rozhodně nepropadají a hodlají nechat na ledě soupeře všechny své síly. „Lidé si možná mysleli, že když jsme porazili LA 4:0, že budeme takhle porážet všechny. Ale to nejde,“ řekl Pierre-Edouard Bellemare po dobrovolném tréninku v hale Jets. „Prohráváme, ale nelze se vzdát. Dnes ráno jsem nevstal s tím, že prohráváme, ale s tím, že se musíme pokusit hrát lépe než včera.“

Kouč Rytířů Gerard Gallant týmu naordinoval nutné změny, které by měly na hru Winnipegu platit. Klíčové je zvýšit snahu při bojích u mantinelu a forčeking. Tým si také musí dát pozor na zbytečné ztráty puku při přechodu útočného modré, z čehož v prvním duelu Winnipeg těžil v podobě nebezpečných protiútoků.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.