bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg setřásl vítěze základní části, teď ale Jets čeká Vegas a jejich pohádkový příběh

11. května 2018, 18:45

Vojtěch Balon

Už v noci ze soboty na neděli začíná finálová série Západní konference, v němž si to o postup do boje o Stanleyův pohár rozdají Winnipeg Jets a Vegas Golden Knights. Jets jsou sice papírovými favority, Vegas ale nepřestává šokovat hokejový svět a v letošním play-off má ze všech týmů vůbec nejlepší bilanci osmi výher a dvou porážek.

Vůbec poprvé od roku 2003 se můžeme těšit na konferenční finále v podání dvou týmů, které se tak daleko nikdy nedostaly: zatímco obnovení Jets až letos vyhráli první série play-off v klubové historii, Golden Knights ještě před rokem existovali pouze na papíře.

„Hrají pořád stejně od doby, co existují,“ všiml si winnipežský trenér Paul Maurice, jehož tým bude mít na začátku série výhodu domácího prostředí. „Každé následující kolo je těžší a těžší. Nemuselo by být špatné začínat tentokrát venku,“ myslí si generální manažer Golden Knights George McPhee.

Golden Knights v prvním kole vyřazovacích bojů v nejkratším možném čase postoupili přes Los Angeles a v kole druhém udolali mírně favorizované San Jose 4:2 na zápasy. Také Jets prošli prvním kolem velmi snadno, nad Minnesotou měli jasně navrch a už po pěti zápasech se radovali z postupu. V kole druhém už Winnipeg čekal mnohem obtížnější soupeř, i s Nashvillem si ale družina Paula Maurice nakonec poradila.

„Nemůžeme si vybírat, Winnipeg i Nashville jsou na tom velmi podobně. Mají spoustu rychlých hráčů a obránců, kteří podporují útok,“ pravil po postupu přes San Jose vegaský útočník William Karlsson, jenž v základní části zcela nečekaně nastřílel 43 gólů, ačkoliv loni (ještě v dresu Columbusu) se prosadil jen šestkrát.

Můžeme se těšit mimo jiné na strhující brankářský souboj mezi Connorem Hellebuyckem a Marcem-Andrém Fleurym. První jmenovaný si letos vybojoval nominaci na Vezinovu trofej a v rozhodujícím utkání série druhého kola vynuloval Nashville, o poznání zkušenější Fleury se pak v letošním play-off může pochlubit úžasnými statistikami: úspěšností zákroků 95,1% a průměrem obdržených branek na zápas 1,53.

Vzájemné zápasy v základní části:

Vegas - Winnipeg 5:2
Winnipeg - Vegas 7:4
Winnipeg - Vegas 2:3p

Názor autora: Vegas sice není papírovým favoritem, v letošním play-off ale Golden Knights zaskočili už dva favority, a tak je velmi těžké je nadále podceňovat. Čeká nás dlouhá a strhující série se skvělou atmosférou v obou arénách, Las Vegas i Winnipeg v těchto dnech a týdnech hokejem žijí. O postupujícím možná rozhodne střelecká forma Patrika Laineho, který v letošním play-off vytěžil jen tři góly ze svých čtyřiceti střel. Pokud se finský snajpr probudí, Jets získají další útočnou zbraň, což by mohlo být pro Golden Knights zničující.

Tip redakce: 4:3 na zápasy, postoupí Winnipeg Jets

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.