bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg získal zpět klíčového beka: do sestavy se vrátil Jacob Trouba

23. ledna 2015, 13:30

Jan Prošek

Mladý obránce se vrátil zpátky. Jacob Trouba se po zranění v dolní části těla znovu objevil na ledě v utkání. Jednalo se o poslední zápas před pauzou, ve kterém se Winnipeg postavil Columbusu.

„Před zápasem jsem se cítil dobře. Vynechal jsem docela hodně zápasů, poslední dny jsem věnoval tréninkům, abych se dostal zpátky do formy. Jsem poměrně mladý, hokej je pro mě vším, zároveň ale stavím zdraví na první místo. Kdybych nebyl zdravotně v pořádku, nenastoupil bych,“ řekl po zápase obránce Jets.

„Po ranním tréninku jsem měl pohovor s trenérem, řekl mi, že nastoupím v obranné dvojici s Jayem Harrisonem. Já jsem byl rád, že se vracím do sestavy, navíc ve dvojici s Jayem. On je zkušený hráč, od kterého se snažím naučit plno hokejových dovedností. Myslím, že nám to bude spolu fungovat dobře," nechal se slyšet rodák z Rochesteru.

Utkání proti Columbusu zvládl Winnipeg velmi dobře. První dva střelecké pokusy Tryskáčů skončily v brance soupeře. Ve 25. minutě Winnipeg skóroval znovu. Prosadil se Jim Staler, druhou asistenci a důležitou práci v útočném pásmu odvedl právě Jacob Trouba, který celou akci začal. Tou dobou Jets vystřelili na branku celkem devět krát a vedli 3:0. Winnipeg nakonec vyhrál 4:0, gólman Michael Hutchinson zneškodnil 29 střel Blue Jackets, a tak vychytal čisté konto.

Navrátilec do sestavy proti Columbusu odehrál lehce přes dvacet minut čistého času, absolvoval čtyřiadvacet střídání. To je o něco méně než je jeho průběh v posledních zápasech, nicméně po zranění se mezi mantinely vrátil v dobré formě. Dlouhá herní pauza nebyla na jeho výkonu patrná. Statistici mu napočítali jednu střelu na branku.

„Podali jsme dobrý týmový výkon, který podpořil dobře chytající brankář. Za asistenci jsem pochopitelně rád, ale důležité je, že se nám podařilo vyhrát. Chtěl bych také poděkovat divákům za báječnou atmosféru, před plným hledištěm se hraje dobře,“ řekl na závěr.   

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.