bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winter Classic 2015 se odehraje na washingtonském Nationals Parku

7. září 2014, 15:00

Jan Šlapáček

Zápasy pod širým nebem jsou v NHL již dlouholetou tradicí. Letos bude Washington hostit svého soupeře z Chicaga na baseballovém stadionu Nationals Park.

Dosud odehrané zápasy Winter Classic rozdělila NHL mezi stadiony, které tradičně hostí americký fotbal či baseball. I letos se museli pořadatelé dlouho rozhodovat, který prostor bude na tuto událost tím nejlepším a bude možné na něm zápas odehrát.

Ve Washingtonu se volilo hned mezi třemi lokacemi. Ve hře bylo například FedEx Stadium, jenž je sídlem týmu Washington Redskins, který působí v nejvyšší lize amerického fotbalu (NFL). Tento návrh se ale brzy stal neuskutečnitelným, protože čtyři dny před utkáním pod širým nebem se na tomto místě odehraje zápas mezi Washigton Redskins a Dallas Cowboys. Za tak krátkou dobu by pochopitelně nebylo možné připravit stadion na hokejové utkání.

Druhým návrhem bylo RFK Stadium, které bývalo dříve taktéž sídlem týmu washingtonského fotbalového týmu, ale i z toho zanedlouho sešlo.

Pořadatelé přišli s nápadem, že by se Winter Classic mohl odehrát na National Mall, což je národní park ve Washingtonu. Přestože tento park vznikl zásluhou District of Columbia, je stále ve vlastnictví státu, který nesouhlasil s odehráním zápasu kvůli ochraně životního prostředí. I tento projekt tak musel ze stolu pryč.

Nakonec zvítězil baseballový Nationals Park, ve kterém sídlí tým Washington Nationals. Winter Classic se odehraje tradičně první kalendářní den v roce 2015 a bude již sedmým pokračováním úspěšné události. Utkají se v něm týmy Washington Capitals a Chicago Blackhawks. Jejich souboj bude čtvrtým venkovním duelem, který se odehraje na baseballovém stadionu, zbylé novoroční duely hostily fotbalové stánky.

NHL tuto informaci zatím oficiálně nepotvrdila, podle The Washington Post by tak ale mělo vedení ligy učinit během následujících dnů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.