bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

World Cup se blíží. Voráček, Ovečkin a spol začnou za necelé tři týdny v Praze!

23. srpna 2016, 8:00

Václav Jáchim

Letní prázdniny mají před sebou poslední dny, bleskově se blíží také Světový pohár. Akce, která navazuje na tradici někdejších Kanadských pohárů, odstartuje v polovině září v kanadském Torontu, česká reprezentace se na ni začne chystat s předstihem. Hokejisté se poprvé sejdou v neděli 4. září, kdy by měli podstoupit lékařské prohlídky a další povinnosti, den poté proběhne úvodní společný trénink na ledě pražské O2 arény.

Moderní hala bude svědkem jediné domácí přípravy výběru před odletem do zámoří. Reprezentanti se nejprve představí ve čtvrtek 8. září v Petrohradu proti Rusku, stejní soupeři se pak utkají 10. září od 16:30 hodin v O2 aréně. Naplno už běží předprodej vstupenek, kdo si chce na vlastní oči vychutnat hvězdy jako Voráček, Ovečkin, Plekanec, Dacjuk, Mrázek nebo Malkin, neměl by váhat.

"Možnost vidět všechny nejlepší české hokejisty v dresu národního týmu na vlastní oči měli naši fanoušci naposledy před dvanácti lety při domácím utkání Světového poháru,“ uvedl generální sekretář ČSLH Martin Urban. „Tehdy to bylo proti Německu, nyní nastoupíme proti Rusku a mužstva se představí s největšími hvězdami NHL. Jde o zcela jedinečnou událost, vždyť v podobném složení se potkáváme pouze při olympijských hrách.“

Do utkání zbývají už jen necelé tři týdny, záhy po něm odcestuje český národní tým do Spojených států, příprava bude pokračovat v Pittsburghu. Češi tam 14. září sehrají přátelské utkání proti Výběru Severní Ameriky do 23 let, načež se přesunou do Toronta, kde pro ně World Cup vypukne 18. září duelem proti Kanadě. Jak je patrné, zápas s Ruskem v Praze bude jediným vystoupením českého výběru na domácí půdě. Jde o unikátní záležitost, v plné síle i s hvězdami z NHL se tu elitní výběr roky nepředstavil.

Ceny vstupenek se pohybují od 1 290 do 6 980 Kč. „Nejdražších vstupenek bude pouze několik stovek a zahrnují nejlepší místa v aréně,“ doplnil Martin Urban. "Naopak, nejlevnějších vstupenek bude v hledišti nejvíc, přičemž cenově jsou na úrovni druhé kategorie lístků při českých zápasech mistrovství světa 2015. Jelikož jde o jednorázovou akci a systém ticketingu není tak složitý, mohli jsme si dovolit rozdělit arénu do devíti sektorů. Věříme, že si tak každý fanoušek najde kategorii, která mu vyhovuje nejlépe.“

V podstatě stejné ceny zvolili Finové, kteří se 8. září utkají v Hartwall Areně se Švédskem, za ceny první kategorie však prodávají mnohem více sedadel. „Není divu, že hokejové federace postupují v tomto směru podobně,“ prohlásil Martin Urban. Jedná se totiž o jediný zdroj jejich příjmů na přípravu před Světovým pohárem. NHL hradí většinu nákladů na vlastní turnaj, na přípravu ovšem nijak nepřispívá.“

Na zápas Česká republika – Rusko si fanoušci mohou koupit vstupenky v téměř 1000 prodejních místech společnosti Ticketportal a prostřednictvím on-line objednávek. Seznam prodejních míst a formulář k nákupu přes internet jsou k dispozici na www.ticketportal.cz. Vstupenky jsou rovněž k mání na pokladnách O2 areny - každý všední den od 13 do 18 hodin.

Ceny vstupenek na utkání s Ruskem

Kategorie 1 (I. patro): 6980 Kč
Kategorie 2 (I. patro): 5480 Kč
Kategorie 3 (I. patro): 4890 Kč
Kategorie 4 (I. patro): 3590 Kč
Kategorie 5 (I. patro): 3590 Kč
Kategorie 6 (IV. patro): 2590 Kč
Kategorie 7 (IV. patro): 1990 Kč
Kategorie 8 (IV. patro): 1790 Kč
Kategorie 9 (IV. patro): 1290 Kč

Nominace české reprezentace na Světový pohár

Brankáři:
Petr Mrázek (Detroit, NHL), Michal Neuvirth (Philadelphia, NHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg, NHL). 

Obránci.
Roman Polák (San Jose, NHL), Radko Gudas (Philadelphia, NHL), Andrej Šustr (Tampa Bay, NHL), Michal Kempný (Chicago, NHL), Jakub Nakládal (Calgary, NHL), Michal Jordán (Carolina, NHL), Zbyněk Michálek (Arizona, NHL)..

Útočníci:
Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Tomáš Plekanec (Montreal, NHL), David Krejčí, David Pastrňák (oba Boston, NHL), Ondřej Palát (Tampa Bay, NHL), Michael Frolík (Calgary, NHL), Tomáš Hertl (San Jose, NHL), Martin Hanzal (Arizona, NHL), Vladimír Sobotka (Avangard Omsk, KHL), Milan Michálek (Torontp, NHL), Radek Faksa, Aleš Hemský (oba Dallas, NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL).

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Asistent generálního manažera: Milan Hnilička.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Vedoucí skautingu: Jiří Fischer.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Video trenér: Denis Havel.
Lékaři: MUDr. Tomáš Vyskočil, MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeuti: Pavel Kolář, Michal Truc a Radovan Sakaláš.
Hospodáři: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Media manažer: Zdeněk Zikmund. 

Složení skupin na Světovém poháru 2016

Skupina A: Kanada, USA, Česko, výběr Evropy.
Skupina B: Rusko, Finsko, Švédsko, výběr Severní Ameriky do 23 let. 

Program Světového poháru 2016

Sobota 17. září:
21:30 Výběr Evropy - USA

Neděle 18. září:
02:00 Kanada - Česko
21:00 Rusko - Švédsko

Pondělí 19. září:
02:00 Finsko - Výběr Severní Ameriky do 23 let
21:00 Česko - Výběr Evropy 

Úterý 20. září:
02:00 Výběr Severní Ameriky do 23 let - Rusko
21:00 Finsko - Švédsko

Středa 21. září:
02:00 Kanada - USA
21:00 Výběr Severní Ameriky do 23 let - Švédsko 

Čtvrtek 22. září:
02:00 Kanada - Výběr Evropy
21:00 Finsko - Rusko

Pátek 23. září:
02:00 Česko - USA 

V sobotu 24. září a neděli 25. září proběhnou dvě semifinále. Finále se hraje na dva vítězné zápasy - ve středu 28. září od 02:00, v pátek 30. září od 02:00, případně v neděli 2. října od 01:00. Všechny začátky jsou uvedeny ve středoevropském letním čase.

Program přípravných utkání

Čtvrtek 8. září:
Rusko - Česko (Petrohrad), Finsko - Švédsko (Helsinky), výběr Evropy - výběr Severní Ameriky do 23 let (Quebec).

Pátek 9. září:
USA - Kanada (Columbus).

Sobota 10. září:
Česko - Rusko (Praha, 16:30, O2 arena), Švédsko - Finsko (Göteborg), Kanada - USA (Ottawa).

Neděle 11. září:
Výběr Evropy - Výběr Severní Ameriky do 23 let (Montreal)

Úterý 13. září:
USA - Finsko (Washington)

Středa 14. září:
Výběr Severní Ameriky do 23 let - Česko (Pittsburgh), Kanada - Rusko (Pittsburgh), Švédsko - Výběr Evropy (Washington).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.