bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Yzerman skončil jako generální manažer Tampy. Ve funkci jej nahradil BriseBois

11. září 2018, 19:40

Jiří Sameš

Bývalý skvělý hokejista Steve Yzerman odstoupil v úterý, 11. září, z pozice generálního manažera Tampy Bay Lightning. Jeho nástupcem se stal Julien BriseBois, který zastával stejnou funkci několik let u farmářského týmu Lightning, Syracuse Crunch. Zároveň byl v Tampě dlouhodobě Yzermanovým asistentem.

Ačkoliv sice Yzerman skončil jako generální manažer Lightning, zůstane v klubu příští sezonu jako odborný poradce.

„Tato změna je pro mě velmi důležitá. Umožní mi strávit více času s rodinou,“ řekl Yzerman na úvod.

„Julien je na funkci generálního manažera více než připraven a zároveň si ji zaslouží. Odvádí vynikající práci.“

Během konference byl Yzerman také dotázán na své plány do budoucna.

„Příští sezona je jasná a udělám vše, co bude v mých silách, abychom dosáhli toho největšího úspěchu. Co bude ale poté, na to pro vás v tuto chvíli odpověď nemám.“

Yzerman, který byl v roce 2009 uveden jako hráč do hokejové Síně slávy, začal pracovat u Lightning jako generální manažer v květnu 2010. Od té doby dovedl klub ze slunné Floridy pětkrát do play-off, třikrát do konferenčního finále a jednou do finále Stanley Cupu. Za sezonu 2014/2015 si také vysloužil trofej pro nejlepšího generálního manažera.

Novým generálním manažerem Blesků, celkově sedmým v historii klubu, byl pak jmenován BriseBois. Ten, jak už bylo uvedeno výše, zastával stejnou funkci u farmářského týmu Lightning. Zároveň byl v Tampě dlouhodobě Yzermanovým asistentem.

„Jsem si stoprocentně jistý, že Julien BriseBois je tím správným kandidátem a správným člověkem, aby vedl Tampu Bay Lightning jako generální manažer. Společně se Stevem pracovali bok po boku několik let. Na každé záležitosti se přitom vždy domlouvali,“ uvedl majitel týmu, Jeff Vinik.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.