bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Yzermanovy letní plány? Udělat z Tampy ještě lepší mužstvo

27. května 2018, 16:00

Jiří Sameš

Lightning byli před sezonou největším favoritem na zisk Stanley Cupu. Do finále Východní konference se také propracovali celkem bez problémů, když nejprve vyřadili ve čtvrtfinále 4:1 na zápasy New Jersey Devils a poté v semifinále stejným výsledkem Boston Bruins. V již zmíněném konferenčním finále ovšem svěřenci Jona Coopera těsně nestačili na Washington Capitals, a tak pro ně letošní ročník NHL skončil jedním velkým zklamáním.

Rána je stále čerstvá, frustrace zase stále vysoká. Bolts si nyní procházejí přesně tím, čím si před týdnem procházeli Winnipeg Jets.

„Je těžké tu teď být a mluvit o tom, jak dobrá sezona to byla. Mysleli jsme si, že máme šanci vyhrát,“ říkal zklamaně Steven Stamkos.

Kapitán Blesků však rovněž uvedl, že se Lightning mohou ucházet o pohár Lorda Stanleyho i v následujících letech.

„Myslím, že je okno pro nás stále otevřené.“

Se Stamkosem souhlasí také generální manažer Steve Yzerman. Jeho cílem bude pro nadcházející ročník nejlepší hokejové ligy světa vytvořit ještě lepší a silnější mužstvo.

„Prohráli jsme ve třetím kole v sedmizápasové sérii, takže jsme byli dostatečně dobří, abychom vyhráli pohár. Neznamená to, že se tým musí kompletně změnit. Samozřejmě nějaké změny přijít mohou, ale hlavně se musíme zlepšit,“ řekl Yzerman.

Je pravdou, že současný tým Tampy Bay je stále dostatečně mladý a dobrý na to, aby dokázal vyhrát.

„Být jednu výhru od finále Stanley Cupu se nemůže brát jako neúspěch. Už jen dostat se takhle daleko je náročné. Musíme pouze najít způsob, jak se dostat až na samotný vrchol,“ uvedl Cooper.

Velké změny se neočekávají

Lightning se dostali potřetí za poslední čtyři roky do konferenčního finále, a tak se velké změny očekávat nedají. Tým by měl mít přibližně stejné složení, jako v posledním zápase letošní sezony proti Washingtonu.

Jak však zmínil Yzerman, určité změny nastat mohou.

Po sezoně vyprší roční smlouva čtyřnásobnému vítězi Stanley Cupu Chrisu Kunitzovi. Je dost možné, že si tento osmatřicetiletý útočník bude na příští rok hledat nové angažmá.

Ve stejné situaci se zřejmě budou nacházet i beci Andrej Šustr a Slater Koekkoek, kteří si na konci základní části a ve vyřazovacích bojích vůbec nezahráli.

Další případné obměny týmu z prosluněné Floridy je však těžké předpovídat. Jedno je ale jisté. Lightning budou mít i v příštím roce nejvyšší možné ambice.

„Máme tu několik skvělých mladých hokejistů. Očekávání budou v příští sezoně stejně vysoká, jako byla letos. Jde jen o jejich splnění,“ sdělil Stamkos.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.