bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z Glendale do Tempe. Stěhování Kojotů blíže centru města má zajistit ambiciózní projekt

15. listopadu 2016, 12:05

David Motloch

Již nějaký ten pátek se v Arizoně (a zdaleka ne jen tam) diskutuje nad novým domovem místních Kojotů. Z Glendale se stala nevýhodná marketingová lokace, která si o nějakém hokejovém bláznovství může nechat jen zdát. Přestože o položení základního kamene nové haly je v tuto chvíli ještě brzké hovořit, klubu se podařilo navázat spolupráci s Catellus Development Corporation, která počítá s novým ambiciózním projektem. Na první pohled vypadá hodně slibně.

Arizona celou skutečnost vypustila v pondělí do světa, tedy v době, kdy se obě strany smluvně zavázaly na spolupráci celého projektu. Ten počítá nejen s výstavbou samotné haly pro Kojoty, ale také s druhou multifunkční arénou. Využívat by se podle slov prezidenta klubu Anthonyho LeBlanca měla výhradně pro atletické účely místních Sun Devils, avšak své využití naleznou i samotní hokejisté pro své tréninky, především v letní přípravě.

Multifunkční aréna by měla dále pořádat nejrůznější sportovní akce v okolí a v plánu počítá s kapacitou čtyř tisíc lidí. To hlavní hala a potencionální nový domov Kojotů má pojmout podle projektu přes 16 tisíc diváků. Kolem celého sportovního objektu má v budoucnu vyrůst ještě hotel a další doplňující stavby, se kterými se počítá ve druhé fázi celého projektu. I proto se sluší nazvat celý plán slovem ambiciózní.

Pouštní psy, jak se hráčům Arizony často říká, samozřejmě zajímá hlavně nová lokalita. V západní části Arizony, kde leží právě město Glendale, to tolik hokejově netáhlo. Daleko větší bašta se skrývá na východě, a pokud jde o tento princip, Kojoti si výrazně přilepší. Nová, zatím nepojmenovaná hala, by měla stát v Tempe, tedy právě na východě Arizony.

Jistě, od centrálního města z Phoenixu to je stále ještě nějaký kus cesty, Tempe ale pořád leží podstatně blíž středu než Glendale. Velkou úlevu a spokojenost s novou lokalitou přiznal ve svém vyjádření i samotný LeBlanc. „V posledním roce jsme vyčerpávajícím způsobem prováděli průzkum ohledně nejvhodnějšího nového domova pro náš klub. Východní část krajiny je domovem většiny našich fanoušků a partnerů. Fanoušci ze západu předvedli ohromnou podporu našemu klubu v posledních 13 letech a my s nimi budeme spolupracovat při stěhování našeho domova na nové místo.“

Vedení Kojotů si dalo velký pozor, aby ve svém prohlášení neuvedlo o výstavbě nové haly nic s naprostou určitostí. Než se totiž začne stavět, musí Arizona s Catellus Development Corporation vyřešit spoustu záležitostí, a jak už nás historie naučila, ne všechny projekty dopadly vždy podle představ. Obě strany se mají domluvit na rozpočtu projektu, designu a dalších operativních záležitostech nejpozději do konce června příštího roku. To je samo o sobě dost šibeniční termín, avšak hovoří o tom, že celý projekt myslí obě strany velmi vážně.

Přestože v Glendale Kojoti ještě minimálně dva ročníky zůstanou, podstatné je pro ně v tuto chvíli úplně něco jiného. Díky sjednané spolupráci se konečně přestane v zámoří spekulovat nad stěhováním Arizony do jiné lokality. Seattle, Portland či Quebec tak v tomto případě opět ostrouhali.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.