bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z jedenácti zápasů jedna výhra. Trenér Minnesoty je ale v bezpečí

7. února 2016, 20:00

David Zlomek

Minnesotě to v posledních týdnech nejde. To je možná ještě slabé slovo, jejich forma je totiž přímo katastrofální. Z posledních jedenácti utkání vyhráli Divočáci jedno jediné (3:0 proti Los Angeles Kings). Zdálo by se, že by týmu prospěla výměna trenéra, jenže generální manažer Chuck Fletcher Wild přispěchal s prohlášením, že za trenérem Mikem Yeoem stojí.

A ve stejný den, kdy svou podporu Fletcher vyřkl, Yeo se konečně rozhodl, že je možná ideální čas na to, aby pohrozil a poslal zprávu hráčům, kteří hrají hodně pod své možnosti.

Ve včerejším utkání proti St. Louis Blues nehrál jak Thomas Vanek, tak Jason Zucker. Splnilo se tak to, co bylo před zápasem mnohými médii avizováno. Yeo nad tímto tahem dlouho uvažoval, nad svým rozhodnutím váhal, ale nakonec se tak rozhodl poté, co Wild prohráli další dva zápasy ve dvou dnech (Rangers a Islanders).

„Myslím, že určitě přijde čas, kdy se zase vrátíme na cestu, na kterou chceme, a budeme vyhrávat. Jenom potřebujeme udělat nějaké změny,“ okomentoval posazení dvou křídelníků, jejichž platy jsou diametrálně odlišné – zatímco Zucker bere 950 tisíc dolarů ročně, Vanek 6,5 milionu!

Pokud si myslíte, že Yeo pořád hledá odpovědi, máte pravdu.

Vanek má druhý nejvyšší počet branek z týmu (14) a je třetí v bodování (29 bodů), ale od začátku prosince dal jenom čtyři góly. V pěti z posledních osmi zápasů dokonce ani nevystřelil na branku. Zucker má letos branek 11, v roce 2016 dal jenom dvě, v posledních jedenácti zápasech ani jednu. Připojil se na seznam hráčů Minnesoty, kteří se nevyvíjí tolik podle očekávání.

Rozhodnutí posadit Vaneka a Zuckera udělalo ten den ještě rušnějším. Mimo to totiž Fletcher novinářům řekl, že Yeo je v bezpečí a vyhazov mu nehrozí. A to navzdory další spirále, která se už tradičně v půlce sezony u Wild točí.

„Podívejte se, otočíme list a začne se nám dařit, na tohle se teď soustředíme,“ ujišťoval novináře Fletcher. „Tahle skupina vyhrála mnoho zápasů a ví, co všechno je pro to potřeba. Teď se dívám na skupinku našich lídrů, jak vystoupí z řady a otočí to. Jsem si jistý, že to dokážeme,“ tvrdil.

Mizérie vlastně trvá celý kalendářní rok 2016. Z 34 možných bodů jich Minnesota získala pouhých 10, což zapříčinilo její propad z pozic pro playoff, o které tak bude muset ještě bojovat. Yeovo rozhodnutí posadit zrovna Vaneka a Zuckera je zajímavé, protože by mohl posadit skoro kteréhokoliv útočníka, přičemž důvod by našel. Víc než tři góly Divočáci vstřelili naposledy 5. ledna proti Columbusu při výhře 4:2.

Koho by tedy ještě mohl posadit? Třeba takový Zach Parise a jeho bilance v posledních devíti zápasech: 1+0 a -11 v tabulce pravdy. Mikko Koivu čeká na oslavu svého gólu už šestnáct zápasů, Mikael Granlund se v posledních třiceti dvou střetnutích zmohl jenom na gól do prázdné branky, Jason Pominville skóroval v sezoně jenom šestkrát.

Co myslíte, vyhrabou se Wild z této mizérie, nebo ještě nějakou dobu potrvá?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.