bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z kluka se stává chlap. Laine zhubnul 6 kilo a chce být lepší

15. září 2018, 18:05

Jakub Hromada

Talent a dřina na ledě nestačí. Laine se dal na zdravou výživu a hned to bylo znát. Svou precizní prací v létě zhubnul 14 liber, přibližně šest kilogramů, a cítí se rychlejší. To se potvrdilo i na úvodním bruslařském testu na kempu, kde podal mnohem lepší výkon než vloni.

Dvacetiletý Fin je známý svým sebevědomím a hraním her. Všude na sociálních sítích kolovali fotky s Barkovem, jak si spolu užívají na playstationu hrami jako NHL 18 či Fortnite. To už je ale minulostí. Laine omezil i nezdravé jídlo a je to znát.

„Prostě jsem přestal jíst tolik nezdravého a myslím, že mi to hodně pomohlo. Není to ale tak, že bych přestal jíst úplně všechno. Občas si můžete něco malého dát, protože jinak byste se z toho asi zbláznili,“ přiznal Laine, že občas nějakou tu sladkost okusí.

Další krok k úplné zdravé výživě ho čeká třeba příští rok. Přeci jen jen tak ze dne na den pro takhle mladého kluka úplně změnit jídelníček by byla asi až příliš velká rána.

Dost mu může pomoct Mark Scheifele, který si na výživu potrpí už roky. „Stravování je nedílná součást hokeje a velká část života každého sportovce. Dá se očekávat, že na to bude kladen v budoucnu ještě větší důraz,“ přiřazoval Scheifele výživě důležitou roli.

„Nebudu kluky do ničeho nutit, ale rád jim s tím kdyžtak pomůžu. Vždycky, když se mě někdo z týmu či organizace zeptá, jsem tu pro něj a pomůžu mu.“

„Celý ten čas a ty roky jsem se vždy snažil učit od ostatních a zlepšovat se. Být profesionálem na ledě i mimo něj. Teď jsem začal brát vážně i tyhle věci a dost mi to pomohlo hlavně psychicky,“ upřímně komentoval Laine svou práci mimo led.

A změna byla vidět hned při prvním setkání hráčů a trenéru ve Winnipegu. „Je štíhlejší, starší, méně vousatý,“ s úsměvem popisoval progres střelce kouč Maurice. „Všichni tady si myslíme, že se bude nadále zlepšovat a je úplně jedno, zda skóruje třicetkrát, nebo šedesátkrát.

A právě 60 gólů je jeho potenciální strop do příští sezóny podle zámořských médií. Server The Hockey News jmenoval Laineho jako největšího favorita na zisk Rocket Richard Trophy pro nejlepšího střelce. Dalšími byli Ovečkin, Matthews či McDavid.

Sám Laine ale důraz na góly nedává. „Soustředím se na to být lepším hráčem a to je to, co chci dokázat v příští sezóně. Jestli s tím budu spokojený, je mi jedno, kolik branek dám.“

Loni se hráč Jets trefil 44krát, předtím to bylo i vinou zranění 36krát. Zvětší se ještě tohle číslo a může reálně překročit padesátigólovou hranici? Nechme se překvapit.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.