bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z nechtěného muže oporou. Barberio v play-off neslezl z ledu, teď má v kapse dvouletou smlouvu

17. května 2018, 10:00

Vojtěch Balon

Zranění v horní části těla omezilo coloradského obránce Marka Barberia (na snímku) na pouhých 46 zápasů v základní části, osmadvacetiletý zadák si ale připsal slušných 13 bodů a v play-off přidal asistenci navrch, přičemž v sérii proti Nashvillu Predators trávil na ledě přes 22 minut na utkání.

Stabilní výkony zajistily Barberiovi novou dvouletou smlouvu s Avalanche, která mu ročně vynese 1.45 milionu dolarů, rodák z Montrealu si tak polepší rovnou o dvojnásobek oproti stávající smlouvě, která mu vyprší prvního července.

„Mark se stal stabilní součástí našich obranných řad a pomohl rozšířit jejich hloubku. Navíc byl našim klíčovým hráčem v oslabení,“ pochvaluje si zajištění si Barberiových služeb na další dva roky generální manažer Avs Joe Sakic.

Před lety v Tampě sice Mark Barberio stabilně nastupoval, po podpisu s Montrealem v roce 2015 ale kanadský obránce jen pendloval mezi NHL a farmářskou AHL. Po příchodu Nikity Nestěrova se stal u Canadiens zcela přebytečným, ti jej tak umístili na listinu waivers, odkud si Barberia stáhlo Colorado. Zatímco Nestěrov však záhy zmizel do ruské KHL, Barberio u Avalanche pookřál a zařadil se mezi stabilně nastupující šestici obránců.

Po podpisu Barberia má Colorado pod smlouvou hned osm beků, na nový kontrakt navíc stále čekají Patrik Nemeth, Duncan Siemens a Conor Timmins. Generální manažer Joe Sakic a trenér Jared Bednar tak mají před začátkem přípravy příjemné starosti.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.