bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z nepotřebného veterána důležitým hráčem. Co znamená Daleyho zranění pro Pens?

22. května 2016, 13:35

Vojtěch Balon

Dvaatřicetiletý obránce Penguins Trevor Daley nedohrál čtvrté utkání série proti Tampě Bay vinou srážky s Ryanam Callahanem. Sudí ale nepřerušili hru, a tak se Daley obětavě dokulhal před vlastní svatyni, aby byl do přerušení alespoň nějak užitečný. Nic příjemného už na pohled.

Ještě těžší ale bude tato skutečnost pro pittsburského trenéra Mika Sullivana. Daley Amalie Arenu opustil o berlích s levou nohou celou obvázanou. Po svém příchodu do Steel City se torontský rodák ukazuje jako geniální kauf generálního manažera Jima Rutherforda, nyní ale bude Tučňákům chybět.

Daley se po dlouhých letech v Dallasu loni v létě poprvé stěhoval, jako součást protihodnoty za Patricka Sharpa putoval do mistrovského Chicaga. U Blackhawks ale příliš nezapadl, stěžoval si na malé vytížení a už v prosinci opět měnil působiště - když o jeho služby projevil zájem Pittsburgh, vedení Černých jestřábů v čele se Stanem Bowmanem nemělo důvod prakticky nepotřebného veterána držet.

Ve městě 750 kilometrů na východ od Chicaga ale Daley až nebývale pookřál a dal vzpomenout na svá nejlepší léta v kariéře. Penguins v něm našli tolik potřebného druhého ofenzivně laděného zadáka, Daley ve dvaapadesáti zápasech nasbíral dvaadvacet bodů a sňal podstatnou část tlaku z beder Krise Letanga, který v probíhajícím ročníku rovněž září.

Když v pátečním duelu Daley nedohrál, Letangův čas na ledě se vyšplhal na 31 minut a 38 sekund. Pokud přijde i o dnešní pátý zápas, troufám si tvrdit, že to bude pro Penguins pořádný problém. Jeho absence by totiž znamenala zařazení Derricka Pouliota či Olliho Määtty do sestavy - a ani jeden z nich poslední dobou zrovna nezáří. První jmenovaný začal paběrkovat po nástupu úspěšného kouče Mika Sullivana, druhý po sérii zranění připomíná jen svůj stín.

Indicie zatím směřují k tomu, že šanci v základní sestavě dostane finský mladík Määttä.

"Trevor je pro nás strašně důležitým hráčem. Těžko se nahrazuje, zvládne odehrát spoustu minut a chodí na led v klíčových momentech. Dohrávat zápas s pěti obránci není nic jednoduchého, ale dohrávat zápas s pěti obránci a bez Trevora dělá celou situaci mnohem těžší," přiznal trenér Sullivan.

Lodivod Tučňáků neprozradil, o jaké zranění se jedná, ale dle výše přiloženého videa to může být prakticky jakékoliv zranění levé nohy - od kolene po Achillovu patu.

Podle serveru WhoWins.com postoupil vítěz pátého zápasu (za předpokladu, že stav série byl před ním vyrovnaný 2:2) konferenčního finále v 81 % případech. A Pens se dost možná budou muset v tomto utkání obejít bez jednoho z klíčových článků sestavy...

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.