bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z Ottawy odchází po Ducheneovi a Dzingelovi také Mark Stone, míří do Vegas

25. února 2019, 22:10

Šimon Rogner

Ottawa definitivně vyměnila i třetího hráče, o kterém se v souvislosti s výměnou před letošní uzávěrkou přestupů mluvilo. Zatímco Matt Duchene a Ryan Dzingel našli svého nového zaměstnavatele v Columbusu, útočník Mark Stone míří na západ Spojených států do Las Vegas. Golden Knights za něj museli pořádně zaplatit – Senators získají ceněného mladíka, obránce Erika Brännströma, útočníka Oscara Lindberga a volbu Dallasu ve druhém kole draftu 2020. Stone už se měl také dohodnout na nové smlouvě.

O Marka Stonea byl zájem. Winnipeg, Nashville, Boston, Islanders a Calgary. Jets získali z New Yorku Kevina Hayese a Flames se nakonec kvůli vysoké ceně stáhli. Zůstalo tak Vegas a na rozdíl od loňska, kdy se jim nakonec výměna s Erikem Karlssonem nepodařila dotáhnout, to už nyní generální manažeři George McPhee a Pierre Dorion vyhandrkovali.

Stone byl jedním z nejžádanějších hráčů a je jasné proč. Skvělý všestranný hokejista, jeden z nejlepších defenzivních forvardů. Přesně takový, kterého potřebujete k útoku na Stanley Cup. A ten přesně nyní ve Vegas opět vyhlásili.

Šestadvacetiletý Kanaďan, který se Senátory nedokázal dohodnout na nové smlouvě, se v posledních letech stává legitimním kandidátem na Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka. Přitom patří mezi skvělé ofenzivní hokejisty – v loňské sezóně zaznamenal v 58 utkáních 62 bodů, letos stihl v 59 utkáních stejný bodový příspěvek a schází mu tři body na překonání bodového kariérního maxima. S 28 góly už pak nového maxima dosáhl.

Golden Knights se loni senzačně dostali do finále Stanley Cupu a letos mají bezpochyby stejný cíl. Před sezónou přivedli Paula Stastnyho a Maxe Paciorettyho a nyní přichází Stone. V tabulce Pacifické divize jsou nyní Knights s 69 body na třetím místě se ztrátou téměř 13 bodů na druhé San Jose. Ztrátu se jim možná dotáhnout nepodaří, Stonea si ale pojistili i do budoucna.

Rodák z Winnipegu se totiž měl dohodnout na nové osmileté smlouvě s průměrným ročním platem ve výši 9 miliónů dolarů. Kontrakt ale oficiálně nemůže podepsat do 1. března.

„Nemůžu to ani popsat. Kolik hodin jsem o tom přemýšlel, když jsem seděl na gauči. Všechno jsem zvážil, a nakonec jsem dospěl k tomuto rozhodnutí,“ uvedl Stone pro TSN.

Ottawa posiluje defenzivní řady

Senators získali na oplátku volbu ve druhém kole draftu 2020, útočníka Oscara Lindberga a obránce Erika Brännströma. Sedmadvacetiletý Lindberg přišel do Vegas v expanzním draftu z Rangers, v letošních 35 zápasech dal čtyři góly a přidal osm asistencí.

Nejcennějším artiklem celé výměny je však pro Ottawu devatenáctiletý zadák Erik Brännström. Toho si Golden Knights vybrali v prvním kole draftu 2017 z celkového 15. místa. V zámoří ho popisují jako rychlého a skvělého bruslaře s dobrými ofenzivními schopnostmi. Na farmě v Chicagu letos nastoupil do 41 zápasů, v nichž si připsal 28 bodů. Zahrál si také na šampionátu dvacítek, kde jako kapitán v pěti utkáních dal čtyři góly.

Rekapitulace výměny:

Útočníci Tobias Lindberg, Mark Stone z Ottawy Senators do Vegas Golden Knights, výměnou za obránce Erika Brännströma, útočníka Oscara Lindberga a volbu ve druhém kole draftu 2020

Čtěte:

Vše k uzávěrce přestupů NHL 2019:

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.