bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z pekla na zemi se stal ráj. Smith-Pelly si užívá Stanley Cup

13. června 2018, 11:00

David Zlomek

Slavící Washington, zklamané Las Vegas, král Ovečkin, Trotz na hrad. Je nám jasné, že Stanley Cupu už možná bylo dost, nicméně jeden příběh by se ještě vypíchnout dal a také měl. Jde doslova o pohádku Devanta Smithe-Pellyho, kterou vám přiblížíme v tomto článku.

Na ledě T-Mobile Areny v Las Vegas se po poslední siréně pátého zápasu rozpoutala divoká oslava hráčů Capitals, kteří získali první titul v historii organizace. Borci v bílých dresech objížděli led s pohárem v ruce, pózovali na fotky nebo se objímali s rodinou.

V jednom momentě však skupinka fanoušků Capitals začala skandovat „D-S-P!“. Tato zkratka neznamená nic jiného než právě jméno Devanta Smithe-Pellyho.

A tady se dostáváme k podstatě kouzla tohoto příběhu. Smith-Pelly, v té době hájící barvy New Jersey Devils, měl za sebou hrozivou sezonu, kdy se v 53 utkáních dokázal bodově prosadit pouze devětkrát. Devils se ho tak po sezoně rozhodli vyplatit, takže byl najednou bez práce a musel na trh s volnými hráči.

Bylo mu jasné, že návrat na nejblyštivější scénu bude sakra těžký. Šanci mu nabídli tři dny po zahájení trhu Capitals. Nabídka to nebyla nejlepší, dostal nejmíň, co mohl – 650 tisíc dolarů, smlouva na rok, ještě k tomu dvoucestná. Smith-Pelly ale neváhal.

Přes tréninkový kemp se prokousal až do hlavního týmu Washingtonu, pro který se stal najednou nepostradatelnou součástí. V základní části odehrál nejvíce zápasů v kariéře, aby pak v playoff naplno ukázal, co umí, a svými třemi góly ve finále výrazně pomohl Caps k trůnu.

„Je to úžasné. Ani jsem si nepředstavoval, že by to mohlo takto vyjít. Děkuji Washingtonu za příležitost a šanci,“ děkoval Smith-Pelly před novináři. „Snažíte se pomoci, co nejvíce to jde. Ať už je to třeba jen zblokovaná střela, cokoliv. Máte z toho pak dobrý pocit.“

Devante Smith-Pelly už prošel Anaheimem, Montrealem, New Jersey a Washingtonem. Nikde se ne a ne uchytit. Zdá se, že v hlavním městě Spojených států by mohl najít domov. Teď tam patří k hrdinům, tak proč nezůstat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.