bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Z posil last minute vyčnívají Stastny či Miller, Tatar ve městě hříchu zklamal

10. května 2018, 8:00

Vojtěch Balon

Před březnovou uzávěrkou výměn změnili dres například Evander Kane, Rick Nash, Tomáš Plekanec a Thomas Vanek, ani jeden z nich ale San Jose, Boston, Toronto ani Columbus k vysněnému Stanley Cupu nedotáhli. V boji o stříbrnou trofej už zůstalo jen pět klubů, jak se posily "last minute" vyplácejí jim?

Tampa Bay Lightning

Tampa na poslední chvíli upekla obří výměnu s New York Rangers. Bolts získali J.T. Millera (na snímku) a bývalého kapitána Blueshirts Ryana McDonagha, na oplátku pak Steve Yzerman poslal do New Yorku Vladislava Naměstnikova, Bretta Howdena, Libora Hájka, volbu v prvním kole draftu a podmínečnou volbu v kole druhém.

Obě posily se Lightning vyplácejí: Miller nastupuje s Nikitou Kučerovem a Stevenem Stamkosem, sbírá jeden bod za druhým a ještě k tomu straší soupeře svou typickou agresivní hrou. Ryan McDonagh zase výrazně posílil zadní řady Tampy a do velké míry to byla jeho zásluha, že svěřenci Johna Coopera ve druhém kole vyřadili Boston přesvědčivě 4:1 na zápasy. McDonagh totiž nastupoval většinou proti elitní lajně soupeře, a zatímco v prvním kole proti Torontu Marchand, Bergeron a Pastrňák zářili, proti Bolts už tak dominantní nebyli.

Washington Capitals

Zatímco v minulých letech Capitals před play-off mohutně posilovali, letos se generální manažer Brian MacLellan držel při zemi. Washington ulovil dvojici českých zadáků Michal Kempný, Jakub Jeřábek, žádné slovutné akvizice se tentokrát nekonaly. Jeřábek sice v průběhu prvního kola play-off o své místo v základní sestavě přišel, Kempný ale pravidelně nastupuje ve druhém obranném páru s hvězdným Johnem Carlsonem.

Vegas Golden Knights

Generální manažer Golden Knights George McPhee se v uplynulých měsících blýskl několika geniálními tahy, na uzávěrku výměn ale nebude vzpomínat v dobrém. Do Detroitu totiž poslal volby v prvním, druhém i třetím kole draftu výměnou za Tomáše Tatara, jemuž angažmá ve Vegas absolutně nesedlo. V základní části nasbíral slovenský reprezentant více minusů do tabulky +/- než kanadských bodů, v play-off zatím Tatar nastoupil jen čtyřikrát. A nebodoval.

Kromě Tomáše Tatara Vegas získalo ještě bitkaře Ryana Reavese, za nějž Pittsburghu podstoupilo Oscara Lindberga. I Reaves nastupuje spíše sporadicky.

Nashville Predators

Predators už tak nabitý tým ještě posílili o Ryana Hartmana, za nějž obětovali mladíka Victora Ejdsella a volby v prvním a čtvrtém kole draftu. Bývalý hráč Chicaga v Music City ani neoslnil, ani vyloženě nezklamal, v osmi utkáních play-off si připsal tři kanadské body. Roli jednoho z lídrů kabiny pak plní staronová posila Mike Fisher, jenž už loni ohlásil konec kariéry, v závěru základní části se však ve svých 37 letech rozhodl k překvapivému návratu.

Winnipeg Jets

Jets pro vyřazovací boje získali kýženou posilu na pozici centra v osobě Paula Stastnyho. Dvaatřicetiletý útočník má zkušeností na rozdávání, ve Winnipegu nastupuje s hvězdným zelenáčem Patrikem Lainem a zatím se mu nadmíru daří: v jedenácti utkáních play-off nasbíral stejný počet kanadských bodů.

Defenzívu Jets pak vyztužil cestovatel Joe Morrow, za nějž generální manažer Kevin Cheveldayoff poslal do Montrealu volbu ve čtvrtém kole draftu. Morrow se hodil v průběhu série s Minnesotou, kdy Winnipeg trápila početná marodka, postupně se ale ze sestavy vytratil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.