bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Za tohle dvě minuty? Dougie Hamilton nechápe výroky rozhodčích

10. května 2019, 19:00

Jan Vojkůvka

Carolina měla našlápnuto k dalšímu skvělému výsledku. Nad Bostonem vedla v úvodním utkání finále Východní konference po dvou třetinách 2:1 a skvělým výkonem se prezentoval i brankář Petr Mrázek, který držel naděje týmu vysoko. Jenže na začátku závěrečné dvacetiminutovky zaplatili Hurricanes daň za nedisciplinovanost.

Napřed potrestal vyloučení Jordana Staala v přesilovce Marcus Johansson. Po pouhých 15 vteřinách byl vyloučen za hrubost Dougie Hamilton...

A uběhlo dalších 13 vteřin a Patrice Bergeron využil i tuto přesilovku. Bruins rázem vedli 3:2 a vedení udrželi (posléze jej ještě navýšili gólem do prázdné branky a následně i únikem Chrise Wagnera, který potrestal chybu soupeře v rozehrávce). A to i díky dalšímu vyloučení Dougieho Hamiltona, který po zápase neskrýval rozčarování.

„Právě jsem se na ty fauly díval a ani s jedním z trestů nesouhlasím,“ cituje Hamiltona The Athletic. „Víc k tomu asi nemám, co říct. Zápas je u konce a už s tím není možné nic udělat.“

Rozladilo ho hlavně první vyloučení. Při hře u mantinelu se k němu blížil Patrice Bergeron. Hamilton si všímal puku a na poslední chvíli se ho rozhodl nechat projet. Při svém pohybu zasáhl Bergerona, za což vyfasoval trest za hrubost.

Poněkud nevinný souboj byl potrestán vedoucím gólem Bostonu. To by naštvalo asi každého.

Druhé vyloučení, které Hamilton vyfasoval po pár minutách, bylo za nedovolené bránění Davida Backese. Zde už je faul jasnější, přesto hodně přísně písknutý. Ač z tohoto oslabení Carolina neinkasovala, byla to ztráta dalších dvou minut, při nichž se hosté chtěli snažit o vyrovnání.

Komentovat práci rozhodčích příliš nechtěl trenér Caroliny Rod Brind'Amour, jenž zároveň nechce hledat výmluvy za porážku. „Byl jsem z některých rozhodnutí frustrovaný, jako asi každý, ale musím zopakovat, že jsme to měli ubránit. Když jste v oslabení, musíte to ubránit, a my to nezvládli,“ řekl.

Na sociálních sítích se mezitím čile spekuluje nad tím, jestli se Hamilton dopustil faulů či nikoliv. A dá se říct, že se fanoušci rozdělili na dva tábory, které se zkrátka nikdy neshodnou. Někteří podotýkají, že atak Kuralyho na Svečnikova měl být v tom případě potrestán také. Nestalo se tak.

Co myslíte vy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.