bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Za všechno můžeš ty! Fanoušci Preds pokřikem provokují brankáře Murrayho

6. června 2017, 20:00

David Jahoda

Být hokejovým brankářem, to chce velkou dávku psychické odolnosti. Hodit nepovedenou událost rychle za hlavu a soustředit se na další vteřiny. Přesně tohle často od maskovaných mužů můžeme slyšet. Brankář Pittsburghu Matt Murray ale tohle neměl v zápasech finále Stanley Cupu na ledě Nashvillu vůbec jednoduché. Domácí fanoušci si jako hlavní terč vybrali právě jeho a inkasované branky mu rádi připomínají. Ba co víc, za vinu je dávají jen jemu.

Slyšet příznivce domácího týmu vyvolávat jméno hostujícího brankáře není v NHL věc nová. Jenže fanoušci Predators byli ve třetím a čtvrtém zápase finále, které se hrálo na ledě Nashvillu, kreativnější. Každý gól, který pittsburghský brankář Matt Murray obdrží, mu dávají pořádně „sežrat“. 

„První, druhý, třetí,“ fanoušci Murraymu postupně připomínají počet puků, které musel ze své sítě lovit. „Díky Murray, daruješ nám další?“ zní následně z tribun. Posléze přichází krátká rekapitulace toho, co se před pár vteřinami odehrálo. „Střílí a skóruje! Jsi marný!“, třikrát pak fanoušci Preds vyvolají Murrayho jméno a zase zařvou „Jsi marný!“ a pokračují dovětkem „Je to všechno tvoje chyba!“, který zakřičí třikrát za sebou. A celé se to opakuje po každém gólu, který Matt Murray dostane. 

Úsměvné pak bylo, když jako Murrayho chybu označili fanoušci Nashvillu i gól do prázdné klece, kterým ve čtvrtém utkání finále stvrdil druhé vítězství domácího mužstva Filip Forsberg. Bylo jasné, že otázce ohledně tohoto pokřiku se Murray při setkání s novináři nevyhne. „Bylo to hlasité, opravdu hlasité. Fanoušci Nashvillu jsou zapálení do hry, ale to jsme čekali,“ odvětil Murray už po prvním duelu finále hraném v Nashvillu.

Murray by měl možná nejraději na uších klapky, aby nic neslyšel. Ať už tento pokřik na psychiku gólmana obhájců Stanley Cupu skutečně brnká, či nikoliv, je jasné, že se v šestém zápase, který je v Nashvillu na programu v neděli, může těšit na další porci decibelů směřujících na jeho hlavu. 

Na sociální síti Twitter už se k pokřiku divokého nashvillského publika vyjádřil i brankář Roberto Luongo. „Jestli na mě příští sezonu v Nashvillu nebudou řvát jeden z těchto ‚Je to tvoje chyba!‘ pokřiků, budu hodně zklamaný,“ napsal Luongo, který na Twitteru, kde vystupuje pod pseudonymem Strombone, už nejednou pobavil. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.