bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začaly turnaje mladíků! Dahlin, Nečas i Zadina nadělovali

8. září 2018, 15:03

Jakub Hromada

Dnes v noci začaly turnaje nadějných hráčů pro NHL a na led se dostali i ty největší vycházející hvězdy. Dařilo se Dahlinovi, Svečnikovovi, ale i Nečasovi a Zadinovi. Pojďme se tedy podívat na výkony těch nejlepších hráčů z letošního draftu. Komu se dařilo nejvíce?

Buffalo porazilo v Harborcenter New Jersey 6:4. Nejvíce k výhře přispěl Rasmus Dahlin, jednička draftu 2018. Sám dva góly vstřelil a přidal ještě jednu asistenci. Nejprve poslal nenápadnou střelu z kruhu, která zaplula přímo ke vzdálenější tyči, druhá branka padla z dorážky ze stejné pozice. 

„Byl jsem obrovsky natěšený, takže jsem prostě chtěl skórovat,“ komentoval svůj výkon osmnáctiletý Švéd ihned po zápase. „Hrál opravdu skvěle, ale na to už jsem zvyklý,“ reagoval jeho bývalý parťák z Frölundy a hráč Sabres Victor Olofsson. „Hrál jsem s ním dva roky a tohle on prostě dělá. Je radost s ním hrát a vidět ty neuvěřitelné věci, které předvádí.“

„Jeho instinkt je neuvěřitelný,“ opěvoval představení Dahlina kouč Taylor. „Mnoho hráčů by ten druhý gól vůbec nevstřelila. Většina beků by to na modré otočila, jenže on celou situaci po získaném kotouči na středu dobruslil a pro tu střelu si prostě dojel.“

V úvodním zápase na turnaji v Traverse City vyhráli Hurricanes nad St.Louis 4:1. A Andrej Svečnikov nezůstal pozadu. Připsal si dvě asistence a to na branky Gauthiera a Kuokkanena. Sám se ale necítil ještě úplně nejlépe, což sám pak komentoval v bezprostředním rozhovoru po zápase. „První dvě třetiny pro mě byly hodně těžké, ve třetí jsem už začal hrát lépe jak s pukem, tak jsem i lépe bruslil.“ 

A stejný názor na premiérový start Rusa v dresu Caroliny měl i trenér Vellucci. „Rozjížděl se trochu pomaleji, ale s průběhem hry se zlepšoval. Má před sebou ještě hodně práce a tohle je malý krůček k tomu, aby byl připraven pro tréninkový kemp.“

Pozadu nezůstal ani Martin Nečas, který hrál v lajně právě se Svečnikovem a Gauthierem. Nejprve skvělým pohybem vytvořil prostor pro Svečnikova, jehož střelu dorazil Gauthier, později i sám branku vstřelil. Z prvního utkání tak odešel se záznamem 1+1.

Svůj první start za Red Wings má za sebou i Filip Zadina. Jeho tým nestačil na prospekty z Minnesoty v poměru 2:4, ovšem do střeleckého konta jednu čárku udělal. V přesilové hře srovnával na 1:1, avšak gól McIsaaca bylo to poslední, co Red Wings v zápase zvládli.

„Cholowski mi to skvěle nahrál a já to dobře trefil. Jsem ale zklamaný, že jsme prohráli. Měli jsme několik dalších přesilovek a i já jsem mohl nějakou branku ještě přidat,“ lehce nespokojeně hodnotil zápas Zadina. 

„Celkově hrál velmi dobře. Všichni od něj očekávají jen to nejlepší a bude pro něj opravdu těžké uspokojovat fanoušky každý den. Když chce skórovat, tak prostě skóruje a to bylo vidět i na jeho dnešním gólu,“ naopak chválil Zadinu kouč farmářského týmu Detroitu Ben Smith.

Skvěle se předvedl i Brady Tkachuk, jenž vstřelil dvě branky při výhře 4:0 nad Montrealem. Obzvláště první branka stála za to, kde si skvělou otočkou položil gólmana soupeře a bekhendovou kličkou zavěsil pod horní tyč. 

Seznam turnajů mladých hráčů:

2018 NHL Prospects Showcase
Kde:
 Germain Arena, Estero, Florida (8.-11. září) 
Týmy: Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals 

2018 Prospects Challenge
Kde:
 HarborCenter, Buffalo (7.-10. září)
Týmy: Boston Bruins, Buffalo Sabres, New Jersey Devils, Pittsburgh Penguins

2018 Rookie Tournament
Kde:
 Scotiabank Saddledome, Calgary (9. září), Enmax Centrium, Red Deer, Alberta (12. září)
Týmy: Calgary Flames, Edmonton Oilers

2018 Vegas Rookie Face-off 
Kde:
 City National Arena, Las Vegas, Nevada (8.-11. září) 
Týmy: Anaheim Ducks, Arizona Coyotes, Colorado Avalanche, Los Angeles Kings, San Jose Sharks, Vegas Golden Knights

2018 Young Stars Classic
Kde:
 South Okanagan Events Centre, Penticton, Britská Kolumbie (7.-9. září)
Týmy: Vancouver Canucks, Winnipeg Jets, University of Alberta, University of British Columbia

20th Traverse City Prospects Tournament
Kde:
 Centre Ice Arena, Traverse City, Michigan (7.-11. září)
Týmy: Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks, Columbus Blue Jackets, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Minnesota Wild, New York Rangers, St. Louis Blues

NHL Rookie Showdown 2018
Kde:
 Place Bell, Laval, Quebec (7.-9. září)
Týmy: Montreal Canadiens, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.