bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zach Parise zažívá těžké časy. Manželka mi řekla, že mám začít hrát, svěřil se po duelu s Preds

11. ledna 2015, 12:30

Jan Prošek

Americký útočník Zach Parise vynechal dva zápasy svého týmu kvůli rodinným událostem. Jeho otec J. P. Parise, jedna z výrazných postav NHL 70. let, totiž od listopadu trpěl silnou rakovinou plic. Jeho stav se zhoršoval. Zemřel 7. ledna 2015. Pro Zacha Pariseho se pochopitelně jednalo o velmi psychicky náročné období, proto se rozhodl, že bude trávit čas s rodinou a poslední dny chtěl být po boku svého otce. V organizaci Wild mu vyšli vstříc. V noci ze soboty na neděli se rodák z Minneapolis vrátil a absolvoval utkání proti Nashvillu. Prohře svého týmu poměrem 1:3 zabránit nedokázal.

„Bylo to pro mě těžké. Manželka mi ale řekla, že bych měl zase začít hrát. Prvních několik minut jsem byl myšlenkami ještě někde jinde. Postupem času se to zlepšilo," přiznal Parise.

"V první třetině jsme si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí, ale soupeř se prosadil jako první. My jsme ještě v první do přestávky stačily vyrovnat. Celkově zápas rozhodlo využívání šancí. My jsme soupeře přestříleli, jenomže on z menšího počtu střel dali více branek než my. Z naší strany to nebylo nejhorší utkání, nicméně nám trochu chybělo i štěstí,“ nechal se po zápase slyšet útočník Minnesoty.

Na hře Zacha Pariseho v utkání proti Nashvillu dvouzápasová pauza příliš vidět nebyla. Prezentoval se obvyklým dravým stylem hokeje. Na led se dostal při všech herních situacích – při hře pět na pět, oslabení i přesilové hře.

Trenér ho rozhodně nešetřil, po zápase mu statistici naměřili třetí nejvyšší čas strávený na ledě z týmu. Přes šest minut odehrál v přesilových hrách, na patnáct sekund naskočil do oslabení. Jeho celkový odehraný čas byl třiadvacet minut a osm vteřin.

Ve dvaadvacáté minutě putoval na trestnou lavici za vysokou hůl, kterou se provinil v souboji s Seth Jonesem. Byl na ledě v době, kdy jeho tým jednu branku inkasoval. Pozitivní účast na ledě v utkání nezískal. Dvakrát se dostal do střelecké příležitosti, vždy ho vychytal Pekka Rinne, který byl nakonec vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, když kryl 36 ze 37 střel hokejistů domácí Minnesoty.

„Nashville podržel dobře chytající brankář. Rinne si připsal několik klíčových zákroků, to bylo také důležité pro výsledek zápasu,“ dodal Zach Parise.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.