bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zacha a Gudas se na MS nepředstaví, neprošli zdravotní prohlídkou

14. dubna 2017, 8:06

Adam Bagar

Čeští hokejisté vstoupili do přípravy skvěle, Nory zdolali přesvědčivě 4:0 a 6:3. Přesto hlavní kouč Josef Jandač neměl úplně důvod k radosti, pro blížící se světový šampionát přišel o dva hráče z NHL, zadáka Radka Gudase a útočníka Pavla Zachu. „Neprošli lékařskými prohlídkami," hlásí český lodivod s tím, že Jakuba Voráčka, Petra Mrázka a Jakuba Kindla bude mít k dispozici. U týmu navrch končí Pavel Musil s Matějem Machovským.

"Nevím, jak ty prohlídky probíhají, Pavel Zacha dohrával všechny zápasy a nakonec neprošel," kroutí hlavou trenér Josef Jandač, kterému se navíc český útočník neozývá. "Nekomunikuje s námi, nebere telefony. Dozvěděli jsme se to od manažera. Dostali jsme takovou informaci, že neprošel lékařskou prohlídkou." Stejně jako zadák Radko Gudas.

"U něj budeme ještě čekat, jestli se náhodou nezmění situace." Ta šance je však malá. Naopak Jakub Voráček, Petr Mrázek a Jakub Kindl budou českému trenérovi k dispozici. "Kindl by měl naskočit už příští týden. Ještě nevíme, kdy přesně dorazí, ale v příštím týdnu by se k nám měl připojit," prozrazuje Josef Jandač, který vyřadí z kádru dva hráče.

"Mančaft opustí Pavel Musil kvůli zranění. A také brankář Matěj Machovský, už v úterý se totiž k týmu připojí Petr Mrázek," poodkrývá zkušený český lodivod, jenž další škrty nechystá. "Moc zužovat kádr nechceme, protože už vlastně probíhají jenom finálové zápasy a mohou nás tak posílit pouze hráči Magnitogorsku, Liberce a Komety," má jasno.

Jinak ale může být Josef Jandač spokojený, jeho tým zvládl úvodní dvě prověrky před MS výborně. Nory smetl jasně 4:0 a 6:3. Hlavně ve druhé partii toho soupeři moc nedovolil, o čemž vypovídají také střely 36:10. "Hráli jsme od začátku dobře a celý zápas kontrolovali. Jen možná zlepšit efektivitu v zakončení, ale jinak jsme podali solidní výkon."

Trošku ho mrzely jen tři inkasované branky. "To ano, ale zase jsme jich šest dali," připomíná. Těžkou roli měl brankář Dominik Furch, který inkasoval třikrát z pouhých deseti střel. "Nic se neděje, povzbuzovat jsme ho nemuseli," říká Jandač, který chválí elitní formaci Řepík, Vrána, Birner. "Jsou na sebe zvyklí. Bylo vidět, že jsou sehraní," pokyvuje.

Poprvé se v seniorském národním týmu představil obránce Jan Košťálek. "Ty první zápasy jsou pro nováčky těžké, bývají nervózní. První dojem jsem měl takový, že dlouho drží puk. Přišlo mi, že ještě hraje takový juniorský hokej," líčí Jandač. A co mu duely s Nory ukázaly? "Systémové věci jsme přenesli do hry, ale soupeř nás moc neprověřil v obraně."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.