bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začít sezónu bez kapitána? Zvažujeme to, říká manažer Vegas McPhee

8. září 2017, 16:00

David Motloch

Už znají své jméno, vlastní dresy i logo, dokonce disponují hráči, kteří budou v nadcházející sezóně tvořit jádro mužstva. Přesto nový tým z Las Vegas doprovází řada otazníků a nevyřešených záležitostí. Jednou z nich je momentálně volba kapitána. Generální manažer Golden Knights George McPhee se nechal slyšet, že s určitou pravděpodobností jeho tým začne historicky první ročník v NHL bez svého lídra. „Možná raději zvolíme cestu skupinky vůdců, než abychom jmenovali jednoho kapitána,” řekl pro nhl.com GM Las Vegas.

Spoustu věcí už noví Zlatí rytíři vyřešili, řada dalších na ně ještě teprve čeká. U týmu, který se svou existencí začal doslova od píky, se ani nic jiného očekávat nedá. Právě proto bude letos obzvláště zajímavé sledovat, jak si tým z Las Vegas povede. Sezóna je totiž doslova za dveřmi, což nutí novináře pokládat manažerovi Golden Knights zásadní otázku. Kdo bude kapitán?

Odpověď může leckoho překvapit. „Vážně nemáme zájem šít kapitánské céčko na dres někomu, u koho si nebudeme jisti, že náš tým povede po hodně dlouhou dobu. Rádi bychom hráče poznali lépe, než je zatím známe.” McPheeho slova možná překvapují, rozhodně však dávají z hlediska celého klubu logiku.

Hráči Las Vegas jsou společně s trenérským štábem pohromadě bezmála měsíc, což je velice krátká doba na to, aby trenéři dělali v rámci mužstva takřka jakákoliv rozhodnutí, natož pak volbu kapitána. S trochou nadsázky (ale ne zase moc), se bude celá nadcházející sezóna Las Vegas odehrávat v režimu poznávání. Zvolit v takovou dobu špatného vůdce by mohlo mít devastující následky. Je tedy možné, snad i pravděpodobné, že až 6. října vyjedou Golden Knights na led Dallasu k úvodnímu utkání NHL, povedou se, jak se říká, sami.

„V celém tomhle procesu expanze je určitá dávka nejistoty. Nemáme ještě všechny odpovědi. Snažili jsme se připravit na všechno, ale jsme stále obklopeni otázkami. Právě to z nás dělá zábavný tým,” tvrdí McPhee. Jeho tým od čtvrtka zahájil zdravotní testy nováčků, kteří se tak připravují na nováčkovský kemp. Kromě talentovaného Jakea Leschyshyna postrádají Las Vegas také obránce Natea Schmidta a útočníka Jamese Neala.

Zatímco prvně jmenovaného by zranění mělo do začátku přípravných zápasů pustit, u Neala přesné datum návratu není známo. Vyhlášený střelec si loni zahrál play-off za Predátory, ve finále Západní konference proti Anaheimu se však zranil. Se zlomenou rukou zvládl dohrát s bolestmi zbytek play-off, poté jej čekala operace. Kdyby ruku tenkrát více šetřil, rehabilitace by nejspíš tak dlouho netrvala. O ničem takovém ale hráči v play-off nechtějí slyšet.

Uvidíme, zda-li se Neal stihne zcela uzdravit do startu ročníku, střelce jeho formátu by se Vegas nahrazovalo jen velmi těžce. V jaké formaci nastoupí on či jeho spoluhráči, je zatím velká neznámá. Vedení Golden Knights hodlá nechat věci otevřené. „Jsme zcela otevřeni všemu, co se v následujících dnech odehraje. Věříme, že se ukážou nějaká nečekaná překvapení. Vše necháváme otevřené a tak by to také mělo být,” uzavřel McPhee.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.