bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zadák Flyers Kimmo Timonen musí léčit krevní sraženiny

5. srpna 2014, 20:21

Jan Šlapáček

Hodně nepříjemná zpráva přišla z tábora amerického celku Philadelphia Flyers. Vedení klubu v úterý oznámilo, že finského hokejistu Kimmo Timonena postihly vážné zdravotní potíže. Podle generálního manažera Letců Rona Hextalla objevili lékaři u rodáka z Koupia krevní sraženiny.

„Obránci Flyers Kimmo Timonenovi byly diagnostikovány krevní sraženiny v dolní části pravé nohy a také v obou plících,“ popsal zdravotní stav devětatřicetiletého zadáka Hextall. „Kimmo se kvůli tomuto onemocnění momentálně léčí doma ve Finsku. Termín jeho možného návratu do hry nebyl ještě určen,“ doplnil.

Obdobné problémy trápily Timonena v roce 2008. Na začátku května tehdy přerušil sezónu kvůli problémům s ucpanými cévami v levém kotníku. Příčinou jeho obtíží byla střela ruského beka Andreje Markova z Montrealu ve čtvrtém duelu série play off proti Canadiens. I přes bolest nastoupil Timonen v pátém utkání. 

Vyšetření magnetickou rezonancí sice žádný problém neprokázalo, ale cévní specialista potom odhalil malou krevní sraženinu. Timonen vynechal následující čtyři duely, bral léky na ředění krve a teprve potom dostal od lékařů povolení k návratu na led. V bojích o nejcennější hokejovou trofej světa - Stanley Cup tehdy odehrál ještě jeden zápas proti Pittsburghu.

Majitel jedné stříbrné (2006) a tří bronzových medailí (1998, 2010, 2014) z olympijských her hraje u Flyers od roku 2007 a po minulé sezóně mu skončila smlouva. V polovině června s ním Letci prodloužili spolupráci o jeden rok. Podle nové smlouvy si vydělá dva milióny dolarů, k nimž mohou přibýt až další dva milióny na výkonnostních bonusech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.