bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zadina podepsal nováčkovský kontrakt s Detroitem

7. července 2018, 17:20

Martin Zíta

Český útočník Filip Zadina podepsal svou první profesionální smlouvu za mořem. S Detroitem se dohodl na tříletém vstupním kontraktu.

Osmnáctiletý Filip Zadina má v kapse první kontrakt v NHL. S Detroitem podepsal Zadina tříletou nováčkovskou smlouvu. Zámořský klub o podpisu smlouvy s českým mladíkem informoval prostřednictvím svého twitterového účtu.

Finanční detaily dohody vedení Red Wings nezveřejnilo. Renomovaný server CapFriendly.com mapující kontrakty napříč soutěží odhaduje, že český mladík podepsal za maximální možný obnos – 925 tisíc dolarů ročně.

Zadina tak napodobil Martina Kauta, který šel na draftu jako šestnáctý a ve čtvrtek podepsal nováčkovskou smlouvu s Coloradem.

Detroit na Zadinu při nedávném draftu použil svou první volbu a vybral si ho z celkově šesté pozice. Původně se předpokládalo, že český útočník půjde do NHL přinejhorším mezi prvními pěti mladíky dražby. Některé prognózy ho stavěly dokonce mezi nejlepší tři hráče ročníku.

Zadina o svých kvalitách zámoří přesvědčil na tréninkovém kempu pro největší naděje Red Wings, kde zaujal svou šikovností a zdravým sebevědomím.

Poslední sezonu strávil rodák z Pardubic v dresu Halifaxu Mooseheads, kde v 57 zápasech vstřelil 44 branek a celkem získal 82 bodů.

Pokud se Zadina ve svém premiérovém ročníku v zámořském dospělém hokeji neprosadí do sestavy Red Wings, zřejmě zamíří do AHL. Podle zpráv ze zámoří je jeho působení v juniorské soutěži hodnoceno jako hostování, nikoliv plnohodnotný přestup z Pardubic, tudíž nebude pravidly nucen zamířit zpět do QMJHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.