bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žádné zbytečné průtahy. Morrissey získal od Winnipegu novou smlouvu na osm let

13. září 2019, 14:30

Jan Vojkůvka

Zatímco několik týmů, včetně Winnipegu, stále zápolí se smlouvami pro své chráněné volné hráče před nadcházející sezonou, Josh Morrissey se dočkal nové smlouvy s ročním předstihem. Jets si svého obránce pojistili na dalších osm let, během nichž si vydělá 50 milionů dolarů.

Morrissey vstoupí do nové sezony ještě s platnou současnou smlouvou, na základě níž si přijde na 3,15 milionů dolarů. Od sezony 2020/21 mu vstoupí v platnost kontrakt nový, který s Winnipegem podepsal ve čtvrtek. Během ní si vydělá v průměru 6,25 milionů ročně.

Jets během přestávky mezi sezonami přišli hned o tři obránce - Jacoba Troubu, Bena Chiarota a Tylera Myerse. Není tak divu, že se rozhodli rychle pojistit Morrisseye, který by sice po sezoně byl chráněným volným hráčem, ale přinejmenším zkušenosti z tohoto léta přiměly tým udělat rychlé rozhodnutí.

Winnipeg stále nemá podepsány hned dva omezeně volné hráče Patricka Laineho a Kyla Connora. Tréninkový kemp se přitom pomalu rozbíhá.

O tom, že chce generální manažer Kevin Cheveldayoff prodloužit smlouvu s Morrisseyem v krátké době, se hráčův agent dozvěděl už v období letošního draftu. Před rokem totiž byli Jets schopní dát Morrisseyovi jen krátkodobou smlouvu, tzv. přemosťovací kontrakt.

„Před rokem jsem mu řekl, že chceme z Joshe udělat hráče Jets na dlouhou dobu. A když dostaneme příležitost, budeme na tom tvrdě pracovat,“ podotkl Cheveldayoff. Svá slova splnil do puntíku, Morrissey bude členem týmu až do léta 2028. 

V uplynulé sezoně se čtyřiadvacetiletý obránce potýkal se zraněním v horní polovině těla, kvůli kterému vynechal celý březen. Nakonec stihl odehrát 59 zápasů, ve kterých dal 6 branek a přidal 25 asistencí. S 31 kanadskými body si vylepšil své maximum v produktivitě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.