bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Žádný Quebec. Majitel Caroliny Karmanos odmítá spekulace o stěhování klubu do Kanady

10. dubna 2016, 12:00

Martin Schwarz

Záležitosti s rozšířením soutěže nejsou zdaleka vyřešeny a řadu otázek zbývá zodpovědět. Pakliže k připočítání noviců do nyní třicetičlenné party klubů dojde, očekává se pobyt organizace NHL v Las Vegas. Vrchní představitelé ligy diskutují také o kanadském Quebecu, poslední dobou v kuloárech spojovaném s Carolinou. „Přísahám, že Hurricanes se do Quebecu stěhovat nebudou,“ vysvětluje nejasnosti majitel Canes Peter Karmanos.

Tohle vždycky bývá pořádně ožehavé téma. Jakmile se kdekoli jen na okamžik objeví zmínka o případném stěhování některého z ligových účastníků, hned je oheň na střeše. Aby také ne, vždyť jde o pořádnou změnu. O to víc, když by se ona organizace měla odporoučet do jiného státu. Podobné rysy vykazuje debata okolo Caroliny Hurricanes. Vítěz Stanley Cupu z roku 2006 (konkrétně majitel Peter Karmanos) vysvětluje, že co si vrabci štěbetají, není tak úplně – vlastně vůbec – pravda.

„Stěhování do Kanady nepřipadá v úvahu. Není to proto, že bych snad proti Quebecu něco měl, v žádném případě. Ale máme závazky, které v Carolině značí velikou hodnotu,“ vysvětluje portálu The Hockey News.

Leč Hurricanes v současnosti nesklízí tolik úspěchů a ovací na sportovním poli, dvojnásobný vítěz konference (z let 2002 a 2006) se stále může chlubit věrnými příznivci, jež stojí za jeho zády. I navzdory jasně nejnižší letošní návštěvnosti v porovnání s ostatními výběry NHL. Průměrně v sezóně 2015-2016 navštívilo zápasy Hurricanes okolo 12 200 diváků.

„Mohu vám slíbit a odpřísáhnout, že přesun klubu do Quebecu se opravdu konat nebude. Využíváme vynikající pronájem, arénu mám navíc rád a jsem hluboce oddaný tomuto trhu,“ pokračoval Karmanos zarputile. Nezapomněl utrousit, že není absolutně žádný důvod k pochybnostem a že lidé, jakož i fanoušci samotní, pouze touží vytvářet příběhy z ničeho. Spekulace přitom tvrdí, že se vlastník Canes sešel s jednateli z kanadské provincie, to on sám nakonec důrazně vyvrátil. Tak kde je pravda?

„Rozhodně žádný kontrakt s lidmi z Quebecu neproběhl. Nikdy, ani náhodou!“ pronesl Karmanos ke zvídavým novinářům nebojácně. Tohle vše ale neznamená, že majitel Caroliny nebude chtít svůj slušný hokejový majetek prodat. Jediné, co z jeho, na první pohled přesvědčivých slov jednoznačně vyplývá, je fakt, že si nepřeje za žádných okolností Hurikány přesouvat jinam (už jen kvůli oné výhodné a tolikrát vyzdvihované smlouvě v hale PNC Center). Což se samozřejmě s prodejem samotným nevylučuje.   

„Musím hlavně nejprve zhodnotit možnosti před odchodem do důchodu. Není třeba zbytečně se nutit do prodeje, nenacházíme se v žádné nouzi,“ podotkl třiasedmdesátiletý obchodní stratég. Na závěr se hodí zmínit, že Carolina Hurricanes jsou až osmadvacátým nejhodnotnějším klubem NHL (poslední dvě příčky zabrali Florida Panthers a New York Islanders).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.