bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zajac kvůli zranění uvolnil místo prvního centra Devils. Je to šance pro Zachu?

18. září 2017, 10:15

Michal Janoštík

Devils začíná závěrečná část přípravy, jejíž součástí je tréninkový kemp kemp a samozřejmě i pár přípravných zápasů.

Do nich ovšem nenastoupí první centr Travis Zajac a bude tak chvíli trvat, než si zahraje spolu s jedničkou draftu Nico Hischierem. Ostřílený první centr Ďáblů totiž bude mimo hru čtyři až šest měsíců poté, co podstoupil operaci prsního svalu. Právě Nico Hischier se tak stal jedním z kandidátů na pozici prvního centra, která se uvolnila. 

„Chci se hlavně dostat do týmu a být připraven hned od začátku. Chci maximálně ukázat mou oboustrannost,” svěřil se talentovaný mladík. „Nikdy nechcete, aby se někdo zranil. Je to pro náš tým obrovská ztráta. Vždy, když se někdo zraní, tak se o uvolněný post bojuje, není to ovšem pouze o mně.”

Zajac dal v minulé sezóně 14 gólů a na 31 nahrál. Ta byla také jeho jedenáctou v dresu Devils. Zajac byl platný i při přesilovkách a na vyhrávání klíčových vhazování. V sestavě New Jersey tak po něm zůstane díra, kterou bude potřeba nějak zalepit.

Zranění se mu přihodilo při zvedání činek v posilovně.

„Ucítil jsem, že se něco stalo,” promluvil o svém zranění Zajac. „Nechal jsem si to prohlédnout a hned další věc, co jsem se dozvěděl, bylo to, že několik dalších měsíců si nezahraji.”

Zajac ovšem stále maká naplno. Sám se nechal slyšet, že jeho nohy zraněné nejsou a může se tak připravovat alespoň kondičně. Rehabilitace svalu však bude těžká a dlouhá.

„Vím, že musím být na 100% připraven, abych mohl naskočit zpět na led,” dodal elitní centr. „Mám zkušenosti a jsem si tak vědom toho, jak musím být trpělivý a co dělat pro to, abych byl po zranění opět v co nejlepší formě.”

Pro Zajaca je ovšem jeho zranění i poněkud frustrující. Kolem kempu je vlna optimismu, i díky novým tvářím, které bojují o své místo, samozřejmě včetně Hischiera.

„Je vidět, že panuje dobrá atmosféra, která je plná očekávání,” řekl Travis Zajac. „Nico, Blake (Speers), McLeod, ti všichni tvoří v kabině velký ruch. Zisk Marcuse Johanssona prohlubuje náš tým a lze cítit, že se to ubírá dobrým směrem.”

„Nebereme však letos nic jako předem dané,” klidnil optimismus zkušený Zajac. „Víme, že musíme makat a každý ze sebe musí vydat to nejlepší.

Devils to nebudou mít jednoduché. Na centru jim schází kvalita, kterou by mohl reprezentovat třeba Nico Hischier, u něj se ale nedá předpokládat, že hned od začátku by byl schopen hrát prvního centra. Generální manažer Ray Shero se navíc nechal slyšet, že o pozici prvního centra zabojuje zřejmě jeden z trojice Zacha, Johansson a Adam Henrique. 

Johansson hlásí, že je připraven hrát na jakékoliv pozici. A to i přes to, že většinu času odehrál v posledních letech na křídle.

„Tvrdě na sobě pracuji,“ řekl. „Rád si hraji s pukem. Jsem tady, abych pomohl týmu vyhrávat zápasy. Nejsem tady proto, abych si plnil svoje statistiky. Jsem zde, abych pomohl týmu vpřed.“

Další možností je Adam Henrique, který je ale také zvyklý spíše na pozici křídelníka, kde odehrál největší počet zápasů i v minulé sezóně. V té hrál často i po boku Pavla Zachy, kterému se tak naskytla možnost dostat se do první lajny. 

Je na to však český talent již připraven? Devils budou muset tuto svízelnou situaci nějak vyřešit. Bude hodně zajímavé sledovat, jak tento boj nakonec dopadne. Pro české fanoušky samozřejmě nejlépe tak, že místo po Zajacovi přebere právě Pavel Zacha. Nechme se překvapit. Napoví již přípravné kempy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.