bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zájem byl obrovský, Mikko Lehtonen se nakonec upsal Maple Leafs

4. května 2020, 16:14

Jiří Sameš

Zájem o jeho služby byl opravdu velký, obránce Mikko Lehtonen se nakonec rozhodl upsat Toronto Maple Leafs. Jedná se o roční kontrakt na 925 tisíc dolarů.

Mikko Lehtonen byl nejlepším zadákem uplynulé sezony Kontinentální hokejové ligy. Odehrál zde všech 60 zápasů, přičemž v nich vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 49 kanadských bodů.

Nastupoval za finský tým Jokerit Helsinky a předvedl nejlepší výkon mezi beky za jeden ročník v klubové historii. Suverénně ovládl produktivitu zadáků KHL, celkově v bodování soutěže obsadil šesté místo. 

Minulý týden v pátek Lehtonen a helsinský tým na základě vzájemné domluvy ukončili spolupráci, aby tak hokejista měl možnost podepsat smlouvu v National Hockey League.

V zámoří se okamžitě začalo psát, že by mohl zajímat klidně až patnáct týmů. Mezi největší favority jsme řadili Los Angeles Kings, Montreal Canadiens a New Jersey Devils.

Lehtonen si ale nakonec vybral Maple Leafs. Podle dostupných zdrojů, součástí dohody nejsou žádné výkonnostní bonusy, což je pro Toronto další velmi dobrá zpráva. Všichni víme, jaké mají problémy s platovým stropem...

Defenziva Maple Leafs tak konečně začíná vypadat slušně. Pod smlouvou jsou pro příští sezonu už také například obránci Jake Muzzin, Morgan Rielly, Rasmus Sandin. 

Lehtonen, šestadvacetiletý Fin, platí za mimořádně nadaného zadáka, pokud mluvíme o ofenzivě. Hraje výborně na puku. Vyzdvihnout musíme také jeho bruslařské schopnosti nebo počínání v přesilové hře. 

Barvy Jokeritu oblékal pouze jeden rok. Ještě odehrál šest zápasů v play-off, ve kterých vstřelil jeden gól a zapsal celkem čtyři kanadské body. Tým šel do druhého kola, sezona KHL ale byla následně zrušena.

Předtím působil ve švédské nejvyšší hokejové lize u HV71. Hrál samozřejmě i finskou nejvyšší hokejovou soutěž, kariéru odstartoval s TPS Turku.

Loni na Mistrovství světa v ledním hokeji slavil s Finskem zlato. Objevil se tady dokonce v All-Star výběru. 

Čtěte také:
→ Klíčový týden pro NHL! Mluvit se bude o Vstupním draftu a osudu celé sezony

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.