bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zákeřný bodanec od Tavarese? Naprostá zbytečnost, zlobil se Židlický

16. prosince 2014, 20:45

Tomáš Zatloukal

Sidney Crosby bývá často proklínán za drobné zákeřnosti, kterými si vybíjí frustraci v okamžicích, kdy mu hokejové řemeslo nejde zrovna od ruky. Obrovitého Slováka Borise Valábika trefil do rozkroku, české hvězdě Jakubu Voráčkovi zase odpálil rukavici. A podobných kousků bychom našli více. Jenže frustrace občas přemůže každého, těžko ji zvládají i jiná esa světového hokeje - Alex Ovečkin nebo Corey Perry. Proti New Jersey Devils se překvapivě předvedl John Tavares.

Běžely poslední dvě minuty třetí třetiny, když se Tavares rozjel s kotoučem středním pásmem a hodlal konečně prolomil bídný večer. Tolik si přál rozhodnout o výhře New York Islanders, že si hodně naivně najel mezi několik soupeřů. Vše skončilo tak, jak nevyhnutelně muselo. Na domácího kapitána si mazácky počíhal Marek Židlický a ukázkovým hitem ho poslal. O pár sekund později se ale na ledě nesvíjel Tavares, nýbrž právě zkušený bek z kladenské hokejové líhně.

Naštvaný Tavares, jemuž celou normální hrací dobu utíkaly kotouče a nedařilo se mu probít se do žádné větší šance (ve skutečnosti se nedostal k jedinému střeleckému pokusu), použil hokejku tím nejubožejším způsobem a bodl Židlického do břicha. Rozhodčí, jmenovitě Dan O'Rourke a Greg Kimmerly, byli ke kanadskému hříšníkovi nesmírně shovívaví. Jeho zákrok ocenili pouhými dvěma minutami, navíc použili mylnou interpretaci pravidel, když vylučovali za sekání.

Tavares si přitom podle současných regulí NHL za hloupou klukovinu neměl už vůbec zahrát. Sudí je povinen udělit v případě bodnutí špičkou hole, které neskončí u pouhého naznačení, trest na pět minut a do konce utkání. DeBoerovi chlapci by získali luxusní možnost rozhodnout o svém triumfu.  I přes uvedené pochybení šlo o tvrdý postih pro domácí, těsně před koncem závěrečné periody mohli přijít o veškerý bodový zisk. Od kapitána se v takových chvílích čekají jiná gesta...

To by se ale Jaromír Jágr a spol. museli více tlačit kupředu, přesilovku odehráli trochu srabácky na jistotu a nakonec doplatili na klasickou slabinu - samostatné nájezdy. Důležitější než promarněný bod je ale určitě skutečnost, že se Židlickému nic vážného nestalo. Na Tavarese se přesto plným právem hodně zlobil. "Bylo to naprosto zbytečné," hřímal 37letý veterán, který se blýskl gólem a asistencí. "Ze začátku to docela bolelo. Trefil mě do břicha. Naštěstí jsem v pohodě," dodal.

Uvidíme, zda NHL nechá Tavaresův zkrat bez dodatečného disciplinárního opatření. V posledním play-off jsme byli svědky hned několika bodanců, přičemž disciplinární komise reagovala různě. Dělník ledu Ryan Garbutt i známý rváč Milan Lucic schytali pokutu (faulovali Perryho, respektive Dannyho DeKeysera), Perry sám za stejný prohřešek vyvázl bez jakéhokoliv klepnutí přes prsty, Crosby dopadl za atak na Dominica Moorea stejně. Nedivme se, pokud to projde i Tavaresovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.