bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zakletá budova, Rinne v Pittsburghu pouští pět gólů za zápas

9. června 2017, 14:00

Martin Zíta

Pekka Rinne v Nashvillu a Pekka Rinne v Pittsburghu, rozdílnější lidé asi momentálně v hokejovém světě neexistují. Na soupeřově ledě finský brankář dochytal pouze jeden ze tří finálových zápasů a statistiky má horší než špatné.

Po dvou zápasech na ledě Pittsburghu byl Pekka Rinne na odstřel a do branky mnoho hokejových příznivců posílalo náhradníka Juuse Sarose. Predators při návratu z Pittsburghu ztráceli 0:2 a vše se zdálo tak trochu hotové.

Jenže doma Rinne začaroval a fenomenálními výkony dotáhl Nashville ke dvěma výhrám. Finský fantom byl zpátky ve formě, díky které se o něm hovořilo jako o největšímu favoritovi na Conn Smythe Trophy.

V noci na pátek přišel pátý zápas finálové série – na ledě Pittsburghu a Rinne prožil další noční můru.

Pekka Rinne v pátém zápase odchytal pouze první třetinu a pochytal šest střel soupeře, za záda se mu dostaly tři a Penguins zase dali svému soupeři lekci z produktivity.

V Nashvillu král, v Pittsburghu šašek

Rinneho bídné výkony v Pittsburghu podle všeho nejsem úplnou náhodou, v domovském stánku pensylvánského týmu mu to zkrátka nejde.

Jak již bylo zmíněno, v letošním finále v Pittsburghu naskočil do tří zápasů a dvakrát nedochytal. Rinne při těchto představeních pochytal 75,6 procent soupeřových střel a inkasoval jedenáct gólů ze pětačtyřiceti střel, vzhledem k odchytaným minutám z toho vychází děsivých 5,41 gólu na odchytaný zápas.

Problém není jen v play-off. Rinne v základní části v Pittsburghu odchytal taktéž tři zápasy – všechny Nashville prohrál a finský brankář se "chlubí" úspěšností zákroku 85,6 procent a průměrem 4,96 gólu na zápas. 

Pro porovnání – na domácím ledě Rinne v letošním play-off odchytal deset zápasů, dosáhl na devět výher s úspěšností zákroku 94,9 procent a s průměrem 1,44 gólu na zápas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.