bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Západ NHL je pro gólmany mnohem těžší. Potřebujeme Bishopa i Lehtonena, říká Hitchcock

11. října 2017, 14:03

Robert Rampa

V noci si Dallas připsal první výhru ze tří zápasů, porazil Detroit s Mrázkem v bráně a Hanzal vstřelil první branku. Za vítězstvím stál Ben Bishop. Jeho kolega Lehtonen se objevil už ve dvou zápasech, jednou jako začínající gólman, jednou jako střídající. Sezóna je však dlouhá a oba ještě dostanou možnost, aby se ukázali.

Od roku 2010 zastával finský gólman roli jedničky, poslední dva roky se o porci utkání dělil s Anttim Niemim. „Nebude pro mě velkým skokem, když pár týdnů nebudu hrát a pak budu muset nastoupit. Cítím se víc v klidu. Vím, jak svou situaci psychicky zvládnout,“ počítá Lehtonen s menší porcí zápasů. „Moc se toho pro mě nezmění, musím prostě zůstat připravený. Snažím se vybudovat si nějaký základ, určitě mi pomůže pár dobrých zápasů.“

Trenér Ken Hitchcock však upozorňuje, že Lehtonena nutně potřebuje. „Moc dobře si uvědomuju, že být gólmanem v Západní konferenci je mnohem těžší než ve Východní. Když se podíváme na naše výjezdy, hrajeme často třikrát během čtyř nocí. Budeme potřebovat oba dva. Nemůžu Lehtonena držet dlouho mimo herní zápřah a pak od něj očekávat skvělé výkony. Musíme proto najít způsob, jak je oba sladit,“ říká Hitchcock.

Lehtonen zažil během přípravných utkáních dno i vrchol. Stalo se mu, že ze tří střel pustil tři branky. Proti St. Louis a Minnesotě naopak chytil dohromady 53 puků z 54. „Pokud bude Lehtonen hrát jako se St. Louis v přípravě, což bylo naprosto úžasné a agresivní, dostane dost zápasů, přesný počet ale neznám. Ani takhle plánovat nechci,“ doplňuje Hitchcock.

Dallas se zvedá, jeho síla je na centru

Před první vítězným zápasem nebylo vůbec jasné, zda nastoupí Martin Hanzal, kterého trápilo zranění v dolní části těla. Nakonec si připsal premiérovou branku za Dallas, když dvě vteřiny před závěrečnou sirénou poslal puk do odkryté branky. Důležitá byla hra Dallasu na vhazování, centři vyhráli 47 z 81 vhazování (58 procent), ohromně úspěšní byli zejména Jason Spezza (třináct úspěšných vhazování z šestnácti), Radek Faksa (deset z třinácti) a Jamie Benn (šest z deseti).

„Bylo vzrušující vyhrál před domácím publikem. Možná bych to raději zvládl už v prvním utkání, ale dva body dneska bereme! Nechtěl bych prohrát třetí utkání v řadě,“ je rád za výhru brankář Ben Bishop. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.