bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zapadnout do nového týmu není tak snadné, jak se zdá, přesvědčil se Patrick Sharp

13. ledna 2016, 18:00

David Baláš

Není lehké po deseti letech změnit tým a ve čtyřiatřiceti znovu hledat své místo v kabině. Patrick Sharp, jenž před sezónou přestoupil do Dallasu, to dobře ví. Na vlastní kůži si zažil úskalí, které přesun přináší. Nyní již ovšem cítí, že do mužstva konečně plnohodnotně zapadl a spoluhráči mají možnost poznávat jeho povahu.

„Je to opravdu těžké prohodit si ze dne na den města, organizace a všechno okolo. Chce to čas, aby si člověk zvyknul,“ připustil Sharp. V dresu Chicaga strávil většinu své kariéry a s týmem získal hned tři Stanley Cupy. Při břehu michiganského jezera se navíc usadil s rodinou a vychoval dvě dcery, což stěhování ještě ztížilo. 

Když pak přišel do nového prostředí, potřeboval najít někoho, kdo si podobným příběhem také prošel. Jednoho takového muže objevil v Jasonu Spezzovi. Rodák z Toronta odehrál jedenáct ročníků za Senátory, než byl v létě 2014 vyměněn do Dallasu. Stejně jako Sharp má navíc děti, v jeho případě tři mladé slečny.

„Byl to první člověk, se kterým jsem po výměně mluvil. Ten scénář byl prakticky stejný u nás obou a to mi hodně pomohlo,“ ocenil Sharp přínos krajánka. Se Spezzou se stali rychle přátelé a dokonce začali bydlet v téže čtvrti. „Jsme ve stejném věku, ve stejném momentu života, takže spolu trávíme docela dost času,“ pochvaloval si.

Zatímco však na začátku sezóny vyhledával Spezzu opětovaně, dnes už se dokáže obejít bez jeho pomoci. Poté co si odkroutil první polovinu ročníku, má pocit, že se s manšaftem a městem sžil. „Když jsem dorazil do Dallasu a rozhlédl jsem se po kabině, uvědomil jsem si, že možná s tuctem hráčů jsem se za posledních pět let utkal na ledě. Docela jsme se těm časům teď s kluky zasmáli,“ řekla 95. volba draftu 2001. Dodal, že je snadné zapadnout mezi partu, jaká se v týmu utvořila, a že hráči se o sebe navzájem zajímají.

Jisté je, že se zajímají o Sharpa.

„Chlapi v kabině ho fakt milují,“ prohlásil kapitán Hvězd Jamie Benn.

„Když Patrick začne mluvit, ostatní poslouchají. Ve své kariéře toho už zažil tolik, že vás opravdu zajímá jeho pohled na určité situace,“ přispěchal Spezza.

Už se nebojí mluvit

Ještě před pár měsíci ovšem Benn a spol. jeho osobnost neznali. Sharp přiznal, že sice nikdy necítil, jako by do mužstva nepatřil, ale zároveň nebyl úplně svůj. Nežertoval a neuvolňoval atmosféru v kabině, jak je jeho zvykem.

To se nyní změnilo. „Začínáme mít možnost vidět opravdového Patricka a jeho povahu. Do našeho týmu zapadl velmi dobře a už se stihl proměnit v jednoho z lídrů,“ uvedl Benn na adresu parťáka.

Nanejvýš povolaný Spezza vysvětlil, že není lehké ocitnout se v jiném celku. „Nechcete mluvit nahlas. Nechcete mluvit moc, ale nechcete mluvit ani málo. Toužíte ukázat, že tam jste, ale zároveň nehodláte někomu šlápnout na kuří oko. Prostě hledáte cestu a své místo,“ hovořil.

„Teď už Patrick moc dobře ví, co si může ke kterým hráčům dovolit. Ve správnou chvíli si umí rýpnout, trochu pošťouchnout. To je zkrátka přirozený proces, kdy se postupně otevíráte pro ostatní. Taky to tak cítím,“ zakončil své hodnocení.

Mimochodem, vypadá to, že se Sharpova pohoda přenesla i na led, kde zažívá skvělé období. Veze se na dvanáctizápasové bodové šňůře, během níž nasbíral šest gólů a patnáct zápisů. Celkově se letos chlubí bilancí 37 bodů ve 44 utkáních, a výrazně tak přispívá postavení Dallasu v tabulce.

Patrick Sharp je zkrátka a dobře opět Patrickem Sharpem v plné parádě. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.