bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zápis do klubové historie, Cam Fowler nejlepším střelcem mezi zadáky Ducks

30. října 2019, 5:52

Jiří Sameš

Anaheim Ducks v noci na středu 30. října porazili mezi domácími mantinely Winnipeg Jets poměrem 7:4. Jejich první gól v zápase přitom vsítil obránce Cam Fowler, přičemž se tak osamostatnil v klubové historii na prvním místě, co se vstřelených gólů mezi zadáky týče.

Do výše zmiňovaného utkání Cam Fowler vstupoval se stejným počtem vstřelených branek u Ducks jako Scott Niedermayer (60).

V čase 10:01 srovnal skóre duelu na 1:1. Z pravého kruhu pro vhazování se trefil perfektně do levého horního růžku, brankář Connor Hellebuyck byl bez šance. Jednalo se o jeho třetí gól v sezoně 2019-2020.

Zároveň tedy vsítil svůj 61. gól v kariéře a osamostatnil se v klubové historii Anaheimu na prvním místě, co se vstřelených gólů mezi zadáky týče.

„Je to určitě něco, na co mohu být hrdý," řekl Fowler.

„Pochopitelně tady hraji už dlouho. Jsem rád, že jsem Kačerem. Jde o moji desátou sezonu v jejich dresu, takže i na tohle jsem hrdý," pokračoval. 

„Pokoření Scotta je pro mne velmi specifické. Mluvíme o jednom z nejlepších obránců, který kdy hrál lední hokej. Samozřejmě se mu nemůžu úplně rovnat. Je ale moc pěkné, že je zde vaše jméno zmiňováno," doplnil.

Ke gólu Fowler přidal v zápase mimochodem ještě jednu asistenci.

Ducks odstartovali utkáním proti Jets sérii sedmi duelů doma v řadě. Zaregistrovali druhý úspěch z posledních třech zápasů, aktuálně se mohou pyšnit za 14 odehraných utkání bilancí 8-6-0.

Příští duel jinak sehrají v noci na sobotu, když přivítají divizního soupeře Vancouver Canucks.

Fowler, sedmadvacetiletý Kanaďan, byl do National Hockey League draftován Ducks v roce 2010 v prvním kole, jako celkově dvanáctý muž v pořadí.

Letos zde hraje svou desátou sezonu, doposud odehrál 634 zápasů a kromě 61 vstřelených gólů zapsal celkem 279 kanadských bodů.

V play-off potom přidal ještě 62 zápasů, přitom vsítil šest gólů a připsal si celkem 33 kanadských bodů.

Čtěte také:
Predators si pojistili hvězdu, na dalších osm let se jim upsal Roman Josi

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.