bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zaplní konečně post třetího centra? Pittsburgh podepsal novou smlouvu s McCannem

20. září 2020, 12:40

Ondřej Mach

Stanovil si nové osobní rekordy v gólech, asistencích i bodech, ve 24 letech navíc má potenciál se nadále rozvíjet. Útočník Jared McCann si od organizace Pittsburgh Penguins vysloužil nový kontrakt, který ho v Pensylvánii udrží další dva roky.

Jeden z největších problémů současných Penguins? Od léta 2017 nemohou najít spolehlivého centra třetí útočné formace. V Pittsburghu je post středního útočníka prvních dvou lajn jasně daný, první řídí Sidney Crosby, druhou pak Jevgenij Malkin.

Jenže po odchodu Nicka Bonina klub trápí pozice třetího centra. Velkým příslibem byl Nick Bjugstad, ten si ale po několika zraněních sbalil kufry a byl vyměněn do Minnesoty. Podpisem McCanna dává generální manažer Jim Rutherford jasný signál.

S čtyřiadvacetiletým útočníkem to ještě zkusí. Po ostudném konci v letošních vyřazovacích bojích byl totiž jedním z borců, jejichž jméno se v souvislosti s výměnou skloňovalo nejvíce. McCann byl součástí neviditelné třetí lajny a na jeden zápas dokonce skončil na tribuně.

 

Co se týče základní části, tam rodák ze Stratfordu v Ontariu předváděl solidní výkony. Nakonec z toho bylo 35 bodů za čtrnáct branek a 21 asistencí v 66 zápasech. McCann může hrát i na křídle, ale trenér Mike Sullivan s ním nejspíš počítá právě na pozici středního forvarda.

„Budu tím, čím mě tým potřebuje,“ hlásí McCann. „Mít nějakou roli vás jako hráče definuje, ale ať mě tým bude potřebovat na cokoli, tak budu tím chlápkem. Mám pocit, že jsem se letos ukázal, když jsme se potýkali se všemi těmi zraněními a tak.“

„Dokázal jsem hrát v prvních dvou formacích, získávat body a pomáhat k vítězství. Ale ať už po mně budou chtít cokoliv, tak jsem připraven,“ pokračuje.

Kanadský útočník se mohl stát omezeně volným hráčem, po sezoně mu totiž vyprší dvouletý kontrakt, který podepsal v roce 2018 s Floridou. Nová smlouva mu vynese celkem 5,88 miliónů dolarů.

„Jared je dobrý útočný hráč, který může hrát centra nebo křídlo. Letos jsme v jeho hře viděli zlepšení a cítili jsme, že ještě půjde nahoru,“ uvedl generální manažer Rutherford.

Čtěte také:
Příští sezona? V plánu je kompletní ročník, datum zatím neznámé
NHL v číslech: Ondřej Palát proti Radku Faksovi. Jak se Čechům daří v play-off?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.