bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Září všude. Český klenot nezastavuje ani v Evropě, vyroste z něj další Židlický?

7. listopadu 2020, 19:58

Matěj Hodoval

Český hokej v posledních letech o něco zaostává za tou úplnou špičkou, naději mu však dává několik nadmíru úspěšných krajánků v National Hockey League. Jedním, který by se měl postarat o další výraznou českou stopu, je také Filip Hronek.

Jméno tohoto zadáka už je v nejlepší hokejové lize světa dost známé. Hronek se dokázal vypracovat z nadějného mladíka k stálicím sestavy Red Wings. Bez něj by si trenér Jeff Blashill snad ani neuměl obranné řady představit. 

Svědčí o tom také pořádný prostor na ledě, který Hronek dostává. V loňském ročníku se stal desátým nejvytěžovanějším hokejistou v celé soutěži. Jeho ice time průměrně za zápas činil 23:54. U Red Wings nikdo jiný takovou porci neměl.

A rodák z Hradce Králové důvěru splácí. S devíti góly a dvaadvaceti asistencemi v pětašedesáti startech mu vloni náležel status nejproduktivnějšího zadáka týmu, ze všech spoluhráčů pak více kanadských bodů posbírali jen čtyři útočníci. 

O jeho kvalitách se mluví nahlas, česká veřejnost v něm vidí dalšího Marka Židlického. Detroit pak také kolem něj bude stavět tým, který by měl tradičnímu klubu vrátit zašlou slávu.

Hronkovy kvality si nyní užívá Evropa. Třiadvacetiletý bek vypomáhá mateřskému Hradci Králové, který jej pro velký hokej vychoval. V dresu Mountfieldu dosud stihl pět zápasů, po nichž si drží fantastické statistiky – 6 kanadských bodů (2+4), žádná trestná minuta a +9 v tabulce pravdy.

Po dohodě s Detroitem bylo následně mladému obránci umožněno rovněž startovat za národní tým na Karjala Cupu. Také tady úřaduje, v úvodním střetnutí Česka se Švédskem na jeden gól nahrál a jeden sám vstřelil. V následujícím klání proti Finsku zase přispěl k čistému kontu a druhé výhře reprezentačního výběru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.